Skip to content

Behouden Max Weekers en Levi Minkenberg hun ongeslagen status als prof kickbokser?

Redactie
1 juni 2023 | 18:30

Advertentie

Als strength & conditioning coach met een specialisatie in vechtsport heb ik het genoegen om met verschillende profs te mogen werken op een dagelijkse basis. Twee van hun zullen 10 juni a.s. hun ongeslagen status als prof kickbokser op het spel zetten.

IMPACT Performance Gym

Levi is 5-0 (5 gewonnen 0 verloren) in zijn profcarrière. Dit heeft hij onder andere bereikt door onlangs een groot 8-mans toernooi te winnen in één avond waarin hij drie keer aan moest treden en uiteindelijk met de prijzenpot van €10.000 naar huis ging. Levi maakt elke keer de reis vanuit Sittard om in Nederweert te komen trainen. Zijn hoofdcoach is Yael Heatubun. Deze zal op 10 juni ook op hetzelfde gala zijn afscheidspartij draaien als prof kickbokser, en ook hij wordt door mij getraind in voorbereiding naar deze wedstrijd.

Max Weekers uit Weert is inmiddels 3-0. Met hem werk ik al sinds de begindagen van mij als S&C coach toen hij nog semi-prof was. Max is door de jaren heen echt gegroeid, zowel fysiek als technisch in de ring. Het is een erg moeilijke tegenstander doordat hij voor niemand aan de kant gaat en een specialisatie heeft in harde lowkicks.

Naast het S&C werk begeleid ik hun als diëtist ook in hun voeding en weightcut. In mijn vorige blog kon je al lezen dat er in de laatste week voor een wedstrijd wel eens 5KG lichaamsgewicht vanaf gaat. Dit heeft niks te maken met vetverlies. Het is pure manipulatie van het lichaamsgewicht door vochtverlies, verlies van de maag- darminhoud en uitputting van de glycogeenvoorraad. Hier ben ik in gespecialiseerd en het is mooi werk om dit elke keer succesvol toe te passen.

Mocht je Levi, Yael en Max en vele andere aan het werk willen zien zorg dan dat je erbij bent op 10 juni: Fight Performance II – Sportcomplex in den Bandert in Echt.

Roeg Kuijpers

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie