Skip to content

Officiële oprichting Huurdersoverleg Nederweert (HON)

Redactie
1 juni 2023 | 12:00

Advertentie

V.l.n.r: Peter van den Brand, Wendy Faessen, Marie-José Swinkels, Marc Beelen en Will Knapen.

Met het tekenen van de oprichtingsakte bij de notaris is Huurdersoverleg Nederweert een officiële vereniging. Medio 2019 hebben 7 kandidaten een aftrap gemaakt om de vertegenwoordiging van huurders vorm te gaan geven. Het initiatief lag destijds bij Woning Vereniging Nederweert, nu Woonik.

Huurdersoverleg Nederweert

Er is bewust gezocht naar huurders van verschillende leeftijdsgroepen en uit verschillende dorpskernen, om een realistische vertegenwoordiging te vormen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het huidige bestuur bestaande uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en 2 bestuursleden.

Huurdersoverleg Nederweert heeft slechts 1 doel voor ogen en dat is: de belangen behartigen van alle huurders van Woonik in Nederweert.
Hierbij ondersteund door scholing, overleg, hoor- en wederhoor, eigen ervaringen, maar vooral door inbreng van de leden. Door kennis te nemen van wat er leeft en speelt binnen de groep huurders, maar ook binnen organisaties zoals Woonik, krijgen ze een goed beeld en kunnen ze beleid bepalen voor nu, voor de kortere en de langere termijn. Denk hierbij aan zaken als het betaalbaar houden van huurprijzen, een kwantitatief en kwalitatief goed woningenbestand, aandacht voor de wensen van (toekomstige) huurders, de bereikbaarheid van de verhuurder, de aanpak van problemen en klachten, de leefbaarheid in en om huis, enz.

Om dat doel te bereiken staan middelen als advies- en instemmingsrecht tot de beschikking. Huurdersoverleg Nederweert laat zich ondersteunen door de Woonbond om gevraagd of ongevraagd en onderbouwd te reageren op allerlei zaken die de verhuurder hen voor kán of móet leggen. Maar boven alles hebben ze de input van de huurders nodig.

Mocht je na het lezen van bovenstaande nadere informatie wensen of kosteloos lid willen worden van Huurderoverleg Nederweert, kijk dan op de website of bel met telefoonnummer 06-16097342. Hoe meer leden zich aanmelden, en dat zijn er inmiddels meer dan 140, hoe beter ze jou als huurder kunnen vertegenwoordigen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie