Skip to content

Nederweert24 introduceert ‘Toegankelijkheidsfunctie’

Redactie
4 juni 2023 | 12:00

Advertentie

Nederweert24 introduceert een nieuwe functie als reactie op een vraag van één van de trouwe lezers. De tool, ontworpen om de online ervaring te verbeteren voor mensen met toegankelijkheidsproblemen zoals verminderd zicht, dyslexie en andere zichtgerelateerde problemen, maakt het mogelijk om de look en feel van de website aan te passen om zo een betere leesbaarheid te krijgen.

Toegankelijkheidsfunctie

De nieuwe toegankelijkheidsknop, geplaatst in de linker benedenhoek van de website, opent een menu met verschillende aanpassingsmogelijkheden. Met een paar simpele muisklikken kunnen lezers het contrast aanpassen, de zichtbaarheid van links vergroten, de tekstgrootte aanpassen, de tekstafstand aanpassen, de lijnhoogte aanpassen, de muis vergroten, een leesbalk maken en nog meer opties, aanpassen.

Deze verbetering markeert een significante stap in de inspanningen van de digitale wereld om meer inclusief en toegankelijk te zijn. Nederweert24 is er trots op dat ze hebben kunnen reageren op de feedback van lezers en zo een tool hebben kunnen ontwikkelen die ervoor zorgt dat alle inwoners van Nederweert en daarbuiten toegang hebben tot de laatste lokale nieuwsverhalen, ongeacht hun zichtvermogen.

Dit is een belangrijke stap in de richting van een volledig toegankelijke online wereld”, zegt Harold Kuepers.Het is een eer om deze nieuwe functie te kunnen bieden aan onze gebruikers, en het is nog belangrijker dat dit initiatief is voortgekomen uit de feedback van een van onze lezers. We kijken ernaar uit om te horen hoe het hun ervaring op onze website verbetert.” Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar toegangkelijkheid@nederweert24.nl.

Nederweert24 blijft zich inzetten voor het verbeteren van de gebruikerservaring voor alle bezoekers van hun website. De introductie van deze toegankelijkheidsfunctie onderstreept hun toewijding aan digitale gelijkheid, een doel dat onmiskenbaar essentieel is in onze steeds meer verbonden wereld.

Wil je gebruikmaken van de nieuwe toegankelijkheidsfunctie, klik dan links onder op de ronde button met het ‘oogje‘.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie