Skip to content

Sjra en Toos Wullems-Cuypers zijn zestig jaar getrouwd

Redactie
8 juni 2023 | 15:43

Advertentie

Zestig jaar geleden stapten Sjra en Toos Wullems-Cuypers uit Nederweert in het huwelijksbootje. Het diamanten paar kreeg vandaag bezoek van burgemeester Op de Laak en wethouder Meessen.

Sjra en Toos Wullems-Cuypers

Feest in de schuur
Sjra en Toos hadden vijf jaar verkering voordat ze in 1963 trouwden. Het bruiloftsfeest werd gevierd met de hele familie, vrienden en kennissen in een versierde schuur van vader en moeder Cuypers. Hun zelf gebouwde huis aan de Houtmolen in Nederweert was net op tijd klaar om te kunnen betrekken.

Huisschilder en huishoudster
Sjra, geboren en getogen Nederweerternaar, was tot aan zijn pensioen huisschilder van beroep. Menig huis en gebouw heeft hij in de loop van de jaren voorzien van een frisse lik verf. Toos, afkomstig uit Nederweert-Eind, was in haar jonge jaren huishoudster. Ze woonde daarvoor in bij verschillende gezinnen.

Druk gezinsleven
Sjra en Toos kregen vier kinderen waarvan ze tot hun grote verdriet hun enige dochter tijdens haar geboorte hebben verloren. Zoals dat ging in die tijd was er weinig ruimte om hier bij stil te staan en ging het leven door. Toos runde het drukke gezin met hun drie opgroeiende zonen. Haar spaarzame vrije tijd vulde ze met vlaaien bakken, kleding naaien en boetseren.

Veel vrijwilligerswerk
Sjra is naast zijn werk altijd actief geweest als vrijwilliger bij uiteenlopende verenigingen en organisaties. Tijdens zijn jongere jaren als vakbondsbestuurder en later bij het Project Vrijetijdsbesteding/Cocon. Tot op de dag van vandaag vervullen ze allebei nog ondersteunende taken binnen de kerkgemeenschap, waar Sjra ook koster is geweest.

Op de Houtmolen
Honkvast als ze zijn, wonen ze na 60 jaar nog steeds in hun vertrouwde buurt op de Houtmolen. Hun thuisbasis waar ze genieten van de bezoekjes van de inmiddels uitgedijde familie. In de loop van de jaren zijn Toos en Sjra de trotse oma en opa geworden van zes kleinkinderen en zeer recent van een achterkleinzoon.

Omringd met herinneringen
Zij hopen hier de komende jaren nog met veel plezier te kunnen blijven wonen, omringd met herinneringen en genietend van hun tuin die Sjra met veel passie onderhoudt.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hallo Sjra en Toos,
    Van harte gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk.
    Willem Deneer.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie