Skip to content

‘Bakkie Doen’ op Wereldvluchtelingendag in Nederweert

Redactie
13 juni 2023 | 9:00

Advertentie

Op 19 juni, in aanloop naar Wereldvluchtelingendag (20 juni), organiseert Vluchtelingenwerk samen met drie statushouders een ontmoeting met de wethouder van Nederweert Carla Dieteren. Het thema van dit jaar is “Waar droom je van?“. Het doel van het bezoek is om vluchtelingen de mogelijkheid te bieden hun dromen te delen en vragen te stellen aan de wethouder over verschillende onderwerpen. Deze ontmoeting belooft een inspirerende ervaring te worden die statushouders motiveert om hun dromen waar te maken.

‘Bakkie Doen’

Wereldvluchtelingendag in Nederweert
Wereldvluchtelingendag is een jaarlijks terugkerende dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan vluchtelingen en hun situatie. In Nederweert willen we deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het is een gelegenheid om de gemeenschap bewust te maken van de uitdagingen waar vluchtelingen mee te maken hebben en om begrip en solidariteit te bevorderen.

Waarom ‘Bakkie Doen’?
Bakkie Doen‘ is een initiatief van Vluchtelingenwerk, dat tot doel heeft om ontmoetingen te creëren tussen statushouders en lokale gemeenschappen. Het is een informeel platform waarop mensen met verschillende achtergronden samenkomen, elkaars verhalen delen en van elkaar leren. Door persoonlijke ontmoetingen te faciliteren, willen we begrip, integratie en samenwerking bevorderen.

Waar droom je van?
Het thema van dit jaar, “Waar droom je van?“, legt de focus op de dromen van zowel statushouders als Nederlanders. We willen laten zien dat onze dromen universeel zijn en vaak niet veel van elkaar verschillen. Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf, het volgen van een opleiding, het vinden van een goede baan of het creëren van een betere toekomst voor onszelf en onze kinderen, dromen verbinden ons allemaal. Tijdens de ontmoeting met wethouder Carla Dieteren krijgen statushouders de kans om hun dromen te delen en vragen te stellen over verschillende onderwerpen die voor hen van belang zijn. Dit is een waardevolle gelegenheid om in gesprek te gaan, begrip te kweken en mogelijkheden te verkennen om deze dromen te verwezenlijken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie