Skip to content

”Als ondernemer ben je een soort alleskunner”

14 juni 2023 | 9:08

Steff Janssen, 31 jaar en woonachtig in Nederweert, is al 10 jaar werkzaam bij IJssalon Florence aan de Brugstraat. Het familiebedrijf bestaat al 39 jaar en heeft in die tijd de meeste prijzen van Nederland weten te winnen. Als je op zoek bent naar dagvers ijs, heerlijke coupes, ijsgebak en nog veel meer lekkers, dan ben je bij IJssalon Florence aan het juiste adres.

Steff Janssen

Een stukje terug in de tijd

Het verhaal van IJssalon Florence begon in 1984, toen Steff’s vader de ijssalon opende. Hij moest zijn carrière als bakker opgeven vanwege een meelallergie, en al snel stond ook Steff’s moeder hem bij in de zaak. Steff zelf begon in 2014, na verschillende jaren als banketbakker en kok te hebben gewerkt. Hij realiseerde zich dat zijn ouders een prachtig bedrijf hadden opgebouwd en wilde graag deel uitmaken van deze bijzondere onderneming.

Creatieve oplossingen

Elke dag motiveert Steff om zijn bedrijf te runnen, zelfs tijdens moeilijke tijden. Het mooiste voor hem is om mensen blij te maken met een lekker ijsje. Zelfs toen de coronapandemie toesloeg en ze niemand meer in de zaak mochten ontvangen, zocht Steff naar creatieve oplossingen. Hij creëerde een afhaalpunt en begon met bezorgen, zodat hij zijn producten toch bij de klanten kon krijgen.

Alleskunner
In het bedrijf van IJssalon Florence is Steff voornamelijk actief in de ijskeuken. Hij draait daar met plezier ijs, werkt met mooie producten en bedenkt nieuwe smaken. Maar als ondernemer is hij ook een soort alleskunner. ‘’Ik doe alles wat nodig is om te zorgen dat het bedrijf goed blijft lopen,’’ aldus Steff. De meest waardevolle les die Steff heeft geleerd, is dat je als ondernemer altijd probeert het maximale uit jezelf, je bedrijf en je medewerkers te halen. Dit is elke dag weer een grote uitdaging.

Steff heeft persoonlijke uitdagingen gekend, met name tijdens het ijsseizoen dat van maart tot oktober duurt. In deze maanden werkt hij zeven dagen per week, zonder een moment rust om op adem te komen. In het begin van zijn carrière vond hij dit erg moeilijk, maar met doorzettingsvermogen en passie voor zijn vak kwam hij een heel eind.

Overname van de zaak

Als Steff naar de toekomst kijkt, doet hij dat met enthousiasme en gezonde spanning. Na dit jaar zal hij de zaak overnemen en zullen zijn ouders langzaam gaan afbouwen. Het betekent een nieuwe fase in zijn ondernemerschap. ‘’Ik ga mijn uiterste best doen de standaard die zij hebben, hoog te houden, en hopelijk zo iedereen nog lang met ons ijs blij te kunnen maken.’’

Wedstrijden
Een speciaal moment en een bijzondere mijlpaal voor Steff was het behalen van de tweede plaats in de ijsvakwedstrijden van dit jaar met zijn creatie genaamd “Miranzo”. ‘’Dit is de 2e keer dat ik in de prijzen ben gevallen en daar ben ik enorm trots op,’’ vertelt Steff. Als gevolg van deze erkenning kreeg IJssalon Florence ook nog de prestigieuze titel ‘IJssalon van het Jaar‘. Deze titel hebben zij voor de vijfde keer mogen winnen.

Welke tip zou je jouw collega-ondernemers willen meegeven?
‘’Doe vooral waar jezelf gelukkig van wordt, anders wordt het lastig dit uit te stralen naar je medewerkers en gasten. Uiteraard zijn passie voor je vak, hard werken en de nodige kennis erg belangrijk maar zonder plezier in je werk kom je nergens.’’

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Foto| Sanne Schreuers
19 zelfstandige woningen in het centrum van Weert
23 november 2024 | 18:15
Hema-Volksloop-nu-met-Permanente-Routes
Permanente routes
23 november 2024 | 16:00
Aanhouding-arrestatie-2-1
Rijksweg Zuid in Kelpen-Oler
23 november 2024 | 13:26

Advertentie