Skip to content

Op het verkeersplein gaan spelen en leren hand in hand

Redactie
15 juni 2023 | 14:00

Advertentie

De zomerbraderie op vrijdag 30 juni in Nederweert wordt een educatief uitje voor het hele gezin. De vereniging Boeren van Nederweert tovert de parkeerplaats aan de Dokter Schmidtstraat, achter ijssalon Florence, om tot een verkeersplein met loopfietsjes, traptractoren en verkeerslichten. Langs het parcours staan grote landbouwmachines opgesteld. Zo worden kinderen zich spelenderwijs bewust van hun kwetsbaarheid in het verkeer.

Boeren van Nederweert

Voor de lokale agrariërs is verkeersveiligheid een belangrijk thema. Boeren en burgers maken samen gebruik van het buitengebied en moeten er dus ook samen zorgen dat het op de weg voor iedereen veilig is. Bijvoorbeeld door een duim naar elkaar op te steken, ten teken dat ze elkaar gezien hebben.

Speciaal voor de braderie, op 30 juni tussen 12.00 en 21.00 uur, hebben de Boeren van Nederweert verschillende voertuigen van stal gehaald. Denk aan een maiszaaimachine, een mestwagen, een graafmachine en oldtimer tractoren. En natuurlijk staan de boeren zelf ook met hun stand op het plein om jong en oud uitleg te geven over de vereniging Boeren van Nederweert.

Lekker spelen
Naast die educatieve component biedt het verkeersplein kinderen ruimte om naar hartenlust te spelen. Ook is er de mogelijkheid om met jonge kalfjes en geitjes te knuffelen, dat wil zeggen: als het deze dag voor de dieren niet te warm is. Verder organiseert de vereniging voor de kinderen een leuke quiz waarmee mooie prijzen zijn te winnen. De hoofdprijs: een kinderfeestje op de boerderij ter waarde van 120 euro. De tweede prijs: een Bruder speelgoedtractor met voorlader en aanhangwagen.

Spelen, leren én winnen dus. Kortom: alle reden om erbij te zijn op 30 juni.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie