Skip to content

Ook R.K.S.V. Merefeldia Nederweert moet het onderspit delven

Redactie
19 juni 2023 | 16:24

In navolging van Eindse Boys en RKSVO, werd voetbalclub Merefeldia gisteren ook uitgeschakeld in de nacompetitie. Ondanks hun verwoede strijd op het drukbezochte sportpark in De Mortel, kon de club niet voorkomen dat tegenstander VV Heeswijk de overwinning pakte.

R.K.S.V. Merefeldia Nederweert

In wat gewoonlijk een voorzichtige beginfase van een finale is, openden beide teams furieus. Al binnen de eerste 10 minuten schoot VV Heeswijk op de lat, kort daarna schoot Merefeldia’s uitblinker Bastiaans net voorlangs. VV Heeswijk wist de score te openen in de 12e minuut na een vloeiende aanval.

Ruststand van 0-2 na een dubieuze penalty
Net voor de rust wist Heeswijk hun voorsprong uit te breiden naar 0-2 na een dubieuze penalty, die ze met genoegen in de linker bovenhoek schoten. In de tweede helft zagen we een aanvallend Merefeldia, geleid door de afscheid nemende Ken Boonen, op zoek naar een aansluitingstreffer. Aaron Bastiaans schoot met een geplaatst schot op de lat. Lange tijd was dit het enige wapenfeit van de geel zwarten, totdat uit het niets Vince Smolenaers twee minuten voor tijd de spanning terug bracht. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van VV Heeswijk, bleef de gelijkmaker uit. De eindstand van 1-2 betekende de uitschakeling voor Merefeldia, terwijl Heeswijk zich minstens een jaar langer tweede klasser mag noemen.

Terugblik op het seizoen en vooruitzicht naar het volgende seizoen
Ondanks het resultaat, kunnen de mannen onder leiding van trainers Danny Koevermans en Jack Le Doux terugkijken op een sterk seizoen, met het winnen van een periodetitel als hoogtepunt. Bovendien maakten verschillende spelers uit de JO-19 hun debuut in het eerste elftal.

Het team neemt afscheid van Ken en Bart Boonen, evenals Joost Antonides. Ze verwelkomen echter ook nieuwkomers Bjorn Bastiaans, Job Penders en Jay Stals. Het team kijkt al uit naar nieuwe kansen in het komende seizoen.