Skip to content

Brandweer Nederweert presenteert zich op zomerbraderie en organiseert inloopochtend

Redactie
29 juni 2023 | 12:17

Advertentie

De brandweer van Nederweert staat klaar om de lokale gemeenschap te ontmoeten tijdens twee leuke evenementen dit weekend. Morgen zullen ze aanwezig zijn op de jaarlijkse zomerbraderie, en op zondag 2 juli nodigen ze iedereen uit voor een inloopochtend op de brandweerkazerne. De zomerbraderie is altijd een hoogtepunt van het seizoen in Nederweert, en dit jaar zullen de vrijwilligers van de brandweer ook aanwezig zijn. Bezoekers krijgen de kans om de brandweerwagens van dichtbij te bekijken en vragen te stellen aan de brandweerlieden.

Brandweer Nederweert

Daarnaast organiseert de brandweer op zondag 2 juli van 10.00 tot 12.00 uur een inloopochtend op de brandweerkazerne. Tijdens deze informele bijeenkomst zijn alle geïnteresseerden van harte welkom. Men krijgt de mogelijkheid om de kazerne te verkennen, het materieel te bekijken en vragen te stellen aan de brandweer professionals. Tijdens deze inloopochtend kunnen de kinderen hun kleurplaat inleveren die via de scholen is verspreid. De winnaar van de mooiste kleurplaat wordt later via de socialmedia kanalen van brandweer Nederweert bekendgemaakt.

Dus markeer vrijdag 30 juni en zondag 2 juli in de agenda, kom naar de zomerbraderie en de inloopochtend van de brandweer Nederweert.

Infosessie kazerne en oefening in Ospel
De brandweer van Nederweert is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hun team te versterken. Om potentiële vrijwilligers te informeren over het belangrijke werk dat ze verrichten, organiseert de brandweer een informatieve sessie én wordt er een oefening in Ospel gehouden.

Op deze infosessie, die woensdag 5 juli plaatsvindt van 18.00 tot 19.00 uur in de brandweerkazerne van Nederweert, zullen vrijwilligers van de brandweer de aanwezigen informeren over de taken, verantwoordelijkheden en vereisten van het vrijwilligerswerk bij de brandweer. Geïnteresseerden krijgen ook de kans om de brandweer in actie te zien. De brandweer van Nederweert organiseert komende woensdag om 19.15 uur een oefening op het Aerthijsplein in Ospel. Hier kan iedereen van dichtbij ervaren hoe het is om deel uit te maken van een brandweer eenheid. Ze zullen getuige zijn van de uitrusting, de coördinatie en het professionalisme dat vereist is bij incidenten.

Dus, als je altijd al hebt gedroomd van een carrière als brandweerman/vrouw of als je gewoon geïnteresseerd bent in het ondersteunen van je gemeenschap, nodigt de brandweer van Nederweert je graag uit om de infosessie bij te wonen en te komen kijken naar de de oefening in Ospel.

Wellicht is de brandweer iets voor jou!

Foto’s: Jos Janssen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30

Advertentie