Skip to content

SJG Weert betaalt schadevergoeding aan vrouw uit Ospel die ongeneeslijk ziek werd

Redactie
29 juni 2023 | 19:21

Advertentie

Het St. Jans Gasthuis in Weert en mevrouw Bloemers (65) hebben een overeenstemming bereikt in een ingewikkelde en gevoelige zaak omtrent een gemiste diagnose uit 2010. Mevrouw Bloemers, die uitgezaaide leverkanker heeft, krijgt een schadevergoeding van €200.000,- aan smartengeld, inclusief wettelijke rente, nadat een langdurig mediationtraject is doorlopen. Dit maken partijen vandaag bekend in een gezamenlijke persverklaring.

Schadevergoeding aan vrouw uit Ospel

In 2010 kreeg mevrouw Bloemers een positieve uitslag voor hepatitis C, maar daar is destijds geen gevolg aan gegeven door het St. Jans Gasthuis. Dit kwam aan het licht toen mevrouw Bloemers in februari 2021 de diagnose van uitgezaaide leverkanker kreeg. Het Gasthuis heeft een onderzoek ingesteld en concludeerde dat de overgang van papieren naar digitale patiëntendossiers in de periode 2011-2013 een rol heeft gespeeld bij het missen van de diagnose.

De kwestie heeft een diepgaande impact gehad op het leven van de 65-jarige mevrouw Bloemers en haar familie. Het ziekenhuis heeft de fout erkend en de schadeafhandeling aan verzekeraar MediRisk overgedragen. Na langdurige onderhandelingen hebben beide partijen een overeenstemming bereikt.

Het afgesproken bedrag van €200.000,- als smartengeld is bedoeld als erkenning van het immense leed en verdriet dat mevrouw Bloemers en haar familie hebben doorgemaakt. Bovenop deze som zal een bedrag worden betaald dat betrekking heeft op de materiële kosten en overlijdensschade. Beide partijen vinden het belangrijk om hierover duidelijkheid te geven, gezien er zelden zaken van deze zwaarte in de publiciteit komen.

Alle betrokken partijen erkennen dat dit een complexe en gevoelige zaak is, waarbij de gezondheid en het welzijn van mevrouw Bloemers centraal staan. Het ziekenhuis betuigt oprecht spijt en bestuur en medewerkers leven mee met mevrouw Bloemers en haar familie in deze zeer moeilijke periode.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_17 Lopen voor Hoop Weert - Ruud Castermans-4
Toon Hermans Huis en Kankeronderzoekfonds Limburg
18 september 2024 | 16:15
Gebiedsvisie-Weerterbos-Laarderheide-Aanpak-Oude-Graaf-2024
Meer te leren over de rol van de natuur
18 september 2024 | 14:47
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00

Advertentie