Skip to content

Ondersteuning voor inwoners met schulden

Redactie
30 juni 2023 | 15:00

Advertentie

Het aanbod en de ondersteuning op het gebied van schulden in Nederweert is uitgebreid. De gemeente Nederweert heeft een overeenkomst gesloten met de Kredietbank Limburg en zet per 1 juli 2023 saneringskredieten in.

Inwoners met schulden

Wat is een saneringskrediet?
Iemand met schulden heeft vaak meerdere schuldeisers. Al deze schuldeisers sturen brieven met betalingsherinneringen. Dit levert vaak stress op. Met hulp van onzdee schuldhulpverleners bij PLANgroep wordt aan de schuldeisers een betalingsvoorstel gedaan. De schuldeisers krijgen dan een deel van de schuld betaald. De rest wordt kwijtgescholden. Om dat te betalen vraagt PLANgroep een saneringskrediet aan bij de Kredietbank Limburg. Dat krediet moet door de inwoner aan de Kredietbank worden terug betaald. Er is nu nog maar één in plaats van meerdere schuldeisers.

Waarom een saneringskrediet?
Omdat de schuldeisers zijn afbetaald, sturen zij geen betalingsherinneringen meer. Dit zorgt voor schuldenrust bij de inwoner met schulden. Door de schuldenrust die ontstaat is er meer ruimte bij de inwoner om aan andere zaken te werken. Hierdoor krijgt de inwoner de ruimte om te leren anders om te gaan met geld en ontstaan betere kansen op het volgen van een opleiding of het vinden van werk. Dit alles heeft uiteindelijk ook een positieve uitwerking op de gezondheid.

Het voordeel voor de schuldeiser is dat er in één keer een bedrag wordt ontvangen in plaats van verspreid over schuldsaneringstraject.

Vraag om hulp
Heb je zelf schulden? Neem contact op met de schuldhulpverleners van PLANgroep. Misschien kan er ook voor jou een saneringskrediet worden ingezet. PLANgroep is telefonisch bereikbaar op nummer (0345) 479 779. Heb je betalingsproblemen, dan kun je voor kosteloos advies terecht bij de Sociale Raadslieden Nederweert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Voor zo ver ik weet scheld de Overheid nóóit schulden kwijt zo lang je nog een stoel hebt om op te zitten en anders doen ze wel een greep in je pensioen tegoeden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie