Skip to content

Activiteitenprogramma juli 2023 Buitencentrum De Pelen

Redactie
2 juli 2023 | 18:00

Advertentie

Elke woensdag ‘Zin in zomertochten’ in De Groote Peel | Foto Marijke Vaes-Schroën/Staatsbosbeheer

Vlinderexcursie in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt 0p zondag 2 juli een Vlinderexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel. In dit hoogveengebied komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere vlinders en ontdek welke andere soorten hier nog meer rondfladderen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk.

Peelpodium met Peter Habets
Op zondag 2 juli zijn er optredens van de Astense Singer-songwriter Peter Habets op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Peter Habets schrijft over lust en het leven, de pijn en liefde, afscheid en de dood. Engels en Nederlandstalige folk met af en toe een Ierse inslag. Als singer-songwriter begeleidt Peter zichzelf op gitaar en mondharmonica. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peel Ontdektocht Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Op zondag 9 juli is er een Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.
De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind.

Peelpodium met Heart & Soul
Op zondag 9 juli zijn er optredens van Vocal Group Heart & Soul op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Vocal Group Heart & Soul heeft een brede muziekkeuze met populaire muziek uit film, musical en pop. Met onder andere nummers van Robbie Williams, Claudia de Breij, Van Dik Hout en Ed Sheeran. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Emmy Stultiens–Vries. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Vlinderexcursie in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt 0p zondag 16 juli een Vlinderexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel. In dit hoogveengebied komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere vlinders en ontdek welke andere soorten hier nog meer rondfladderen. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk.

Peelpodium met The Nag’s Head
Op zondag 16 juli is er een optreden van The Nag’s Head op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. The Nag’s Head is een amateurgezelschap met enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam “The Nag’s Head” is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen de vele volksliederen te zingen. De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 19 juli mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk.

Peelpodium met de Fiësta Loco
Op zondag 23 juli zijn er optredens van Fiësta Loco is een viertal ervaren amateurs, die de tex-mex muziek een warm hart toedragen. Deze muziek is laconiek, romantisch, tropisch, maar vooral gezellig! Hun repertoire beslaat nummers van Ry Cooder, Los Lobos, Sir Douglas Quintet en oa. Texas Tornados. Dus variatie genoeg voor iedere muziekliefhebber. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peel ontdektocht ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 26 juli mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind en online reserveren is noodzakelijk.

Fotoworkshop Nando Harmsen ‘Aan het eind van de dag’ in De Groote Peel
Op zaterdag 29 juli geeft Fotograaf Nando Harmsen een Fotoworkshop in het Nationaal Park De Groote Peel. Het thema is ‘aan het eind van de dag’. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen. Deze techniek wordt stap voor stap uitgelegd zodat die toegepast kunnen worden bij de zonsondergang aan het einde van de dag. De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera, of vergelijkbaar, die beschikt over volledig handmatige instellingen. De workshop duurt ongeveer 4 uur en start om 18.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost 75,- per persoon. Max. 10 deelnemers.

Reserveren online: www.staatsbosbeheer.nl Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie