Skip to content

Isabel (6) uit Ospel wint Boeren van Nederweert Kinderquiz

2 juli 2023 | 16:00

Gezellige drukte en blije koppies op verkeersplein tijdens zomerbraderie

Voor Isabel Lamerichs (6) werd de zomerbraderie van 2023 er een om niet snel meer te vergeten. De jonge Ospelse sleepte vrijdag op het plein achter Florence de eerste plaats in de wacht bij de Boeren van Nederweert Kinderquiz. Haar prijs: een gratis kinderfeestje voor acht personen… op de boerderij.

Boeren van Nederweert Kinderquiz

De tweede prijs – een Bruder speelgoedtractor met aanhanger – ging naar Noud van Leeuwen (7) uit Nederweert-Eind. Plek 3 werd een prooi voor Lauren Saes (6) uit Nederweert . Zij krijgt een boerenoverall met haar naam erop.

350 kinderen
Vergezeld van hun familie deden vrijdag maar liefst 350 kinderen mee aan de Boeren van Nederweert Kinderquiz, een nieuw onderdeel tijdens de zomerbraderie. Aan de hand van leuke kennis- en doe-opdrachten maakten de jonge deelnemers kennis met verschillende dieren en producten op de boerderij. Het initiatief van de lokale vereniging werd met veel enthousiasme begroet. Het prachtige weer maakte het plaatje compleet.

Verkeersplein met grote landbouwmachines
Net als vorig jaar had de vereniging van lokale agrariërs het plein achter Florence omgetoverd tot een verkeersplein met loopfietsjes en verkeerslichten. Langs het parcours stonden grote landbouwmachines opgesteld om kinderen bewust te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer. Tussen het ‘crossen’ door werden de jonge verkeersdeelnemers door de vereniging getrakteerd op melk en was er de mogelijkheid om konijntjes te aaien.

Vanzelfsprekend grepen de agrariërs dit evenement ook aan om iets te vertellen over hun dagelijkse werk en hun vereniging. Sinds 2016 zoeken de Boeren van Nederweert via allerlei initiatieven de verbinding met de lokale gemeenschap en laten zij zien met hoeveel toewijding ze voor ons voedsel zorgen. Met het verkeersplein op de braderie vroeg de vereniging aandacht voor het thema verkeersveiligheid. Boeren en burgers maken samen gebruik van het buitengebied en moeten er dus ook samen zorgen dat het op de weg voor iedereen veilig is.

Meer informatie over de Boeren van Nederweert vind je op de website www.boerenvannederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie