Skip to content

N266-N275: van negen naar vijf deelprojecten

Redactie
11 juli 2023 | 20:00

Advertentie

Ruim 50 belangstellenden en belanghebbenden lieten zich donderdag 6 juli in de raadzaal van de gemeente Nederweert informeren over het project N266-N275. De gemeente Nederweert en de provincie Limburg werken onder het motto ‘Samen groots, samen verbinden!‘ al langer samen aan het verbeteren van de verbinding N266-N275. Ze worden de komende periode daarin bijgestaan door ingenieursbureau Antea Group. In 2024 verwacht de projectgroep met de eerste deelprojecten te kunnen starten.

Ontwerpfase aangebroken, deelprojecten concreter
De bijeenkomst begon met een presentatie. Daarin werd teruggekeken op de afgelopen periode. Inmiddels is de ontwerpfase aangebroken en worden de deelprojecten concreter uitgewerkt. Twee onderdelen zijn in de afgelopen periode anders uitgewerkt. Het gaat om de rotonde bij Eind en het opheffen van de fiets- en voetgangersoversteken bij de Lindenstraat.

Gewijzigde voorkeursvarianten
Bij de rotonde Eind is gekozen voor een balans tussen de verkeersafwikkeling op de rotonde en de oversteekbaarheid voor fietsers. De rotonde wordt groter. Dat verbetert de doorstroom. Het wordt geen turborotonde, deze zijn lastiger over te steken voor fietsers, maar een enkelstrookrotonde. Bij de Lindenstraat is het voorstel om de fietsoversteken over de N275 op te heffen. Daarvoor in de plaats komen een fietsbrug ter hoogte van het Total tankstation en een fietsonderdoorgang bij de Randwegbrug. Twee voetgangersoversteken blijven bij de Lindenstraat bestaan, zodat voetgangers niet hoeven om te lopen wanneer zij de N275 willen oversteken. De reeds aanwezige bushaltes hoeven daarmee niet verplaatst te worden.

Bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid
Het project N266-N275 is bedoeld om de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook spelen ze in op de ruimtelijke ontwikkelingen in de kern Nederweert en het Leisuregebied Randweg West. Om dit te bereiken, zijn de oorspronkelijke negen projectonderdelen gebundeld tot vijf deelprojecten.

  • Een capaciteitsuitbreiding van de aansluiting N275-A2.
  • Aanleg rotonde bij het Leisuregebied Randweg West.
  • Verbeteren fietsverbindingen N275 d.m.v. aanleg van een fietsbrug over en een fietsonderdoorgang onder de N275 en het opheffen van fietsoversteken bij kruispunt N275 – Randweg West en Lindenstaat.
  • Aanleg fiets- voetgangersbrug over Zuid- Willemsvaart ter hoogte van Schoolstraat met oversteek over N266.
  • Reconstructie rotonde op de N275 bij Eind.

Vragen en reacties
Na de presentatie lieten de aanwezigen zich aan meerdere tafels informeren over de verschillende deelprojecten. Er waren veel vragen en er werden een aantal aandachtspunten meegegeven. Bijvoorbeeld over sluipverkeer tijdens de daadwerkelijke uitvoering. De projectgroep is blij met dit soort informatie. Heb je de bijeenkomst gemist en heb je vragen of opmerkingen over het project, dan kun je terecht op de website van de provincie: limburg.nl. Het formulier is ook in te vullen in de hal van het gemeentehuis.

Programmering
De komende tijd worden de deelprojecten verder uitgewerkt en doet het projectteam aanvullende onderzoeken. Ook starten de ruimtelijke procedures op. De planning is mede afhankelijk van doorlooptijden voor het verkrijgen van vergunningen (bijvoorbeeld stikstof) en zaken zoals grondverwerving en ruimtelijke procedures.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie