Skip to content

Gezinsactiviteiten vanaf buitencentrum De Pelen

Redactie
12 juli 2023 | 9:00

Advertentie

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie elke dag gezinsactiviteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Er zijn ontdektochten mét gids en zonder gids te beleven. Zo kan je vanaf 19 juli op woensdagochtend meedoen met een ‘Zin-in-Zomertocht’. Gezinnen met kinderen kunnen ook dagelijks het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht beleven. Dus kies maar! Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Gezinsactiviteiten

Heb jij ook zo’n zin in zomer?
De zomer is een heerlijk seizoen om, samen met familie en vrienden, lekker naar buiten te gaan om van de natuur te genieten. Daarom biedt Staatsbosbeheer in de zomervakantie elke woensdag om 11.00 uur ‘Zin in Zomertochten’ in De Groote Peel. Op woensdag 19 juli is de eerste. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het Scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind, inclusief een stickervel. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl

Voor kleuterkabouters en Peelbelevers
Je kan ook zónder gids een leuke ontdektocht beleven in De Groote Peel. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht verkrijgbaar. Met een tasje met materialen en opdrachten ontdek je de Peel op een sPeelse manier. Het Kabouterpad is speciaal voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deelname kost € 6,50 per kind en alle materialen – inclusief het tasje – gaan mee naar huis. De Peel Beleef-je-Buiten Tocht is voor kinderen vanaf 6 jaar. Op een route van 2,5 kilometer ontdek je welke planten en dieren er in De Groote Peel voorkomen en wat dit hoogveengebied zo bijzonder maakt. Deelname is € 6,50 per kind, inclusief buitenblad, diploma, stickervel en mooi tasje. Reserveren is voor deze tochten niet nodig en je kan elke dag – tussen 10.00 en 17.00 uur – een tasje kopen bij de balie van het buitencentrum.

(Na)genieten bij het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kan je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de inpandige horeca de Peelkiosk kan je genieten van een hapje en drankje. Rondom het buitencentrum is een natuurlijke speeltuin en picknickweide. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie