Skip to content

Vrienden van de Parochie Ospel

Redactie
13 juli 2023 | 13:00

Advertentie

Rian Schonkeren-Hendrix is benoemd tot bestuurslid van ‘Vrienden van de Parochie Ospel‘ na het overlijden van Jan Reijnen. Zij gaat zich onder meer inzetten voor promotie van de stichting via o.a. sociale media. 

Vrienden van de Parochie Ospel

De Vrienden van de Parochie ontstond in het jaar 1999. Het fonds werd vooral gevoed door de bekende verjaardag-actie van toenmalig Norbertijn kapelaan Peters. Hij bezorgde jarige parochianen een felicitatie met een stille hint om de parochie een financieel steuntje te geven bij gelegenheid van hun verjaardag. Nog steeds zijn er enkele parochianen die dit spontaan doen, waar het bestuur dankbaar voor is. Vanwege privacyregels mogen geen gegevens uit de parochieadministratie gebruikt worden voor de verjaardag actie. Later ontving de stichting regelmatig de opbrengst van de flessenautomaat bij de Phicoop. 

Van de inkomsten konden de Vrienden van de Parochie meerdere keren een project in de parochiekerk of voor de liturgie realiseren, zoals: een keyboard voor het toenmalige koor Friends with Voices, Samensterk voor onze kerk, kerstverlichting in het dorp en vervangbare panelen voor de altaren.

Met wat meer publicaties – met name via sociale media – hoopt het bestuur van de Vrienden van de Parochie dorpsgenoten te motiveren om bij te dragen aan bepaalde kleine projecten voor kerk, kerkhof of Mariakapel. Donaties kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL30 RABO 0140 3910 10 ten name van Stg. Vrienden van de Par. O.L.V.. 

Het bestuur van de vereniging v.l.n.r. secretaris-penningmeester Jo Hermans, lid Rian Schonkeren-Hendrix en voorzitter Sjef Geuns. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie