Skip to content

Gemeente Nederweert heeft geen nieuwe plannen rondom windenergie

Redactie
14 juli 2023 | 10:23

Advertentie

De gemeente Nederweert heeft geen nieuwe plannen rondom windenergie. Er is ook geen beleid dat nieuwe windparken toestaat. Toch ontvangen meerdere inwoners van onze gemeente informatie van initiatiefnemers van windmolenparken.

Windmolens

Op maandag 10 juli gaf het bedrijf Pure Energie bij de gemeente aan dat zij vanaf 11 juli brieven naar inwoners sturen. De brieven gaan over een idee voor een gemeentegrens overstijgend windpark in de gemeente Nederweert/ Leudal. Genoemd als windmolenpark ‘Vissensteert’. Het gaat om een idee van Pure Energie waar de gemeente buiten staat. En zoals gezegd heeft de gemeente Nederweert geen nieuwe plannen en beleid dat nieuwe windparken toestaat.

In 2017 diende Pure Energie (destijds onder de naam Raedthuys Pure Energie) een initiatief in voor een windmolenpark. Dit was windpark De Zoom. Zij waren één van de initiatieven die meedongen om het eerste windmolenpark in Nederweert te mogen realiseren. Na screening zijn zij het niet geworden. Er is in 2017 uitsluitend medewerking verleend aan windmolenpark Ospeldijk, dat inmiddels is gerealiseerd.

Someren
In de gemeente Someren willen projectontwikkelaar Prowind en energiecoöperatie Zummerepower samen een windmolenpark realiseren. De gemeente Someren informeert omwonenden van het windpark per brief over het ontwikkelgebied van het windpark. De gemeente Someren houdt voor het bepalen van belanghebbenden de regel van de Raad van State aan, zijnde een straal van 10 x de tiphoogte (straal van 1900 meter rond het ontwikkelgebied). Dit betekent dat er belanghebbenden uit Nederweert zijn. Het betreft 14 woonadressen in het gebied Booldersdijk, Kievitdijk.

Advertentie

7 Reacties

  1. Kom op Windmolen “Fans”
    De perfecte gelegenheid om je gal te spuien over het windmolenpark Ospeldijk!!!

  2. Volgens mij moet Roy eens een weekje vastgeketend worden aan een van de molens in Ospel
    Dan Piept hij wel anders…stoppen met die vreselijk lelijke lawaai makende dingen die het landschap ontsieren en niets toevoegen aan het energie probleem

  3. Roy moet eens een bezoekje aan een dokter doen.
    Wat een idioot.

  4. Gelukkig niet in Nederweert.
    Daar staan er vier teveel.

    Zonder NIMBY te willen zijn want verstoring van (nacht)rust gun je geen enkele buurt.

  5. Mooi dat dit windmolenpark er (voorlopig?) niet gaat komen. Bizar dat dit plan gedacht was in de nabijheid van twee kwetsbare natuurgebieden.

  6. Als het gemeentebestuur van ons met zoveel woorden en zo omslachtig haar best doet om een gerucht te ontkrachten, word ik eigenlijk pas echt ongerust…

  7. De gemeente had en heeft geen grip op de windlobby.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie