Skip to content

Rondje Nederweert langs rookvrije organisaties

Redactie
14 juli 2023 | 10:00

Advertentie

Ieder kind dat geboren wordt moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien in schone lucht. Niet roken in publieke gebouwen en horeca is inmiddels redelijk geaccepteerd. Maar ook buiten is het belangrijk om het roken te ontmoedigen, zeker op plekken waar kinderen zijn.

Rookvrije organisaties Nederweert

Het is belangrijk dat we hierin samen onze verantwoordelijkheid nemen. Wethouder Carla Dieteren heeft onlangs samen met longarts Linda van Eijsden van SJG Weert, een oproep gedaan om hierbij zoveel mogelijk steun te krijgen van inwoners en organisaties.

Rookvrije organisaties in beeld
Op 31 mei was het ‘Wereld Niet Roken Dag’. Wethouder Carla Dieteren maakte op deze dag een rondje door de gemeente en bezocht een aantal organisaties die al rookvrij zijn. In een kort filmpje vertellen deze organisaties waarom een rookvrije omgeving belangrijk is voor onze jeugd en hoe zij het aangepakt hebben om de omgeving rookvrij te maken.

Goed voorbeeld doet volgen
Is jouw organisatie door dit filmpje geïnspireerd om ook (gedeeltelijk) rookvrij te worden? Neem dan contact op met Ellen van Bree, Adviseur preventieve gezondheid: 06 – 43 39 42 97 / e.van.bree@nederweert.nl. De gemeente stelt materialen zoals bordjes en raamstickers beschikbaar voor het zichtbaar maken van de rookvrije omgeving.

Is jouw vereniging, openbare voorziening, bedrijf, dorpsraad, zorg- of onderwijsinstelling al rookvrij? Laat het ook dan weten en stuur bijvoorbeeld een foto waarop zichtbaar is hoe jullie dit kenbaar maken aan de omgeving.

De rol van de (groot)ouders en andere opvoeders
Voor (groot)ouders en andere opvoeders is een belangrijke rol weggelegd om hun (klein)kinderen te leren omgaan met de vele verleidingen die op hun pad komen, waaronder roken, alcohol en drugs. Menig (groot)ouder maakt zich hierover zorgen en vindt het lastig om er het gesprek over aan te gaan en afspraken te maken.

Informatie en advies Vincent van Gogh
Vincent van Gogh organiseerde in mei online een luchtige, informatieve avond, met als titel ‘Zomer vol verleidingen’. Met de zomer voor de deur zeker de moeite waard om deze avond terug te kijken.

Heb je als ouders vragen over middelengebruik van je kind? Preventiewerkers van Vincent van Gogh denken met je mee en helpen je om te werken aan je (mentale) gezondheid.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie