Skip to content

Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen

Redactie
19 juli 2023 | 15:00

Advertentie

Workshop nachtfotografie in de Groote Peel

Het Nationaal Park De Groote Peel biedt een inspirerend decor voor het maken van prachtige natuurfoto’s. Fotograaf Nando Harmsen laat zien hoe je die foto’s kunt maken op verschillende tijdstippen van de dag en in verschillende seizoenen. De fotoworkshops op zaterdag 29 juli en zaterdag 4 november starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Nando Harmsen

Aan het einde van de dag
Op zaterdag 29 juli om 18.00 uur start er een workshop ‘Aan het einde van de dag’. Een landschap fotograferen kan iedereen, een landschap op een goede manier fotograferen is echter een stuk moeilijker. Vaak vallen de foto’s van een prachtig landschap tegen omdat ze niet laten zien wat we ervaren hebben. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt om het landschap op een spannende manier vast te leggen. Leer het landschap op een andere manier te bekijken en dit zo te fotograferen. Deze techniek wordt stap voor stap uitgelegd zodat die toegepast kunnen worden bij de zonsondergang aan het einde van de dag.

Nachtfotografie
De laatste workshop dit jaar start op zaterdag 4 november om 18.30 uur en heeft als thema ‘Nachtfotografie’. Fotograferen hoeft niet op te houden na zonsondergang. Zelfs als het duister is ingevallen is het mogelijk om landschappen te fotograferen. Tijdens deze workshop leer je de camera in het donker te gebruiken en bedienen; waar moet je op letten, wat is mogelijk en waar liggen de grenzen van je camera. Er wordt gehoopt op het fotograferen van een landschap met een mooie sterrenhemel, maar bedenkt dat er altijd kans is dat het bewolkt is en er geen sterren te zien zijn.

Reserveren en meer informatie
Elke workshop duurt ongeveer vier uur en is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera, of vergelijkbaar, die beschikt over volledig handmatige instellingen. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. Je fotografeert voornamelijk met een groothoek objectief. Een lichtgevoelig standaard objectief is optioneel. Een statief is noodzakelijk en een draadontspanner of afstandsbediening aan te raden. Kijk voor deelnamekosten en reserveren op de website. Voor meer informatie over Nando Harmsen kijk je hier.

Nationaal Park De Groote Peel
Het ‘decor’ van de fotoworkshops is het Nationaal Park De Groote Peel, een aaneengesloten natuurgebied van 1400 hectare en een uniek wandelgebied. De knuppelbruggen over water en moeras bieden een onvergetelijke ervaring. Vanaf de uitzichtvlonder kijk je uit over het uitgestrekte landschap. Luister naar de oorverdovende stilte! De vogelkijkhut en de uitzichtvlonder bieden een fraaie blik over het Meerbaansblaak. De rust en de weidsheid herinneren aan het vroegere veen. Het landschap bestaat uit een afwisseling van veenmoerassen, plassen, heideterreinen en zandruggen.

Foto: Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie