Skip to content

Nieuwe inspirerende waterverhalen

Redactie
19 juli 2023 | 16:00

Advertentie

Johan Bijlmakers combineerde een verbouwing met het afkoppelen van regenwater in de tuin.

Dit voorjaar verscheen huis aan huis de gratis Waterkrant. De krant stond vol verhalen van inwoners en ondernemers die maatregelen hebben genomen om wateroverlast, droogte of hittestress tegen te gaan.

Waterverhalen

Voordelen waar je profijt van hebt
Het afkoppelen van het regenwater heeft veel voordelen waar je profijt van kunt hebben. Zo lees je in de Waterkrant hoe docent en muzikant Johan Bijlmakers twee vliegen in éen klap sloeg bij zijn verbouwing. Raadslid Frank Kurstjens vertelde over de put in zijn tuin en ondernemer Frans Everaerts liet weten dat hij zijn bedrijfspand afkoppelde, omdat hij de wereld een kleintje beetje beter wilde achterlaten.

Krant gemist
Heb je de krant gemist, dan kun je deze nog afhalen in het gemeentehuis of bij de open inlopen. Je kunt ook een mailtje sturen naar communicatie@nederweert.nl. Dan zorgt de gemeente dat je een exemplaar van de krant ontvangt.

Nieuwe verhalen
Deze zomer presenteert de gemeente een aantal nieuwe verhalen van inwoners die aan de slag zijn gegaan met hun woning of tuin. Volgende week lees je in het Gemeente Contact en op de website hoe Joseph Jonkers aan de slag ging in zijn tuin aan de Pastoor Vullersstraat in Ospel. Ook werd de familie De Rooij aan het Schreursveld in Leveroy opgezocht.

Gratis en zonder verplichting
Wil je ook regenwater afkoppelen? De afkoppeladviseur ziet er naar uit om samen met jou, gratis en zonder enige verplichting, een afkoppelplan te maken naar je wensen. Stuur daarvoor een mail naar info@nederweert.nl met jouw adresgegevens en een telefoonnummer. De afkoppeladviseur maakt dan een afspraak voor een adviesgesprek aan huis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie