Skip to content

Kindertheater en gezinstochten in De Groote Peel

Redactie
20 juli 2023 | 20:00

Advertentie

In de zomervakantie is er veel te doen, te ontdekken en te beleven bij buitencentrum De Pelen! Op zondag 6 en zondag 13 augustus kan je genieten van de doldwaze avonturen van August Greene en zijn Theaterkist en op woensdag 2, 9, 16 en 23 augustus zijn er gezinstochten ‘Zin-in-Zomer’ in De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Groote Peel

August en het Avontuur met een Staartje…
Buitencentrum De Pelen heeft een klein, intiem Amfitheater waar lokaal talent zich presenteert. In de zomervakantie is Theatermaker August Greene met zijn Theaterkist te gast met de nieuwe voorstelling ‘August en de bijzondere sterrenkijker’. Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

De Theatervoorstellingen van De Theaterkist zijn op zondag 6 en zondag 13 augustus, telkens om 13.30 en 15.00 uur. Kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,- per kind. Reserveren en meer informatie kan je vinden via de website.

Zin-in-Zomertochten
In de zomervakantie zijn er elke woensdagochtend Zin-in-Zomertochten voor gezinnen met kinderen in De Groote Peel. Samen met een Peelgids ga je ‘toppenturen’, vlinders en rupsen spotten, waterdieren scheppen en nog veel meer beleven op een korte route (1,5 – 2 km) in dit hoogveengebied. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels!

Er zijn Zin-in-Zomertochten op 19 en 26 juli en op 2, 9, 16 en 23 augustus. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind (inclusief een stickervel). Reserveren en meer informatie vind je hier.

Ook zonder gids op pad
Voor gezinnen met kinderen zijn er ook leuke ontdektochten zónder gids; het Kabouterpad – voor kinderen van 3 t/m 6 jaar – en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht – voor kinderen vanaf 6 jaar. Met een tasje met materialen en opdrachten ontdek je de Peel op een sPeelse manier. Deelname kost € 6,50 per kind en tasje zijn verkrijgbaar bij de balie van het buitencentrum (alle materialen mogen mee naar huis). Reserveren is niet nodig! Zin in? Kijk snel op de website voor meer informatie.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Het buitencentrum De Pelen ligt bij de ingang van het De Groote Peel. Hier kan je terecht voor informatie en tips voor je natuurbezoek. In de winkel van het buitencentrum zijn leuke souvenirs, boeken, natuurontdekspullen en streekproducten verkrijgbaar. In de Peelkiosk ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie