Skip to content

Zomervakantie in Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
27 juli 2023 | 12:00

Advertentie

In de zomervakantie is er voor gezinnen met kinderen veel te zien, te ontdekken en te beleven in het Nationaal Park De Groote Peel. Er zijn activiteiten mét en zonder gids. Voor elk wat wils dus! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

De Groote Peel

Elke dag de natuur ontdekken
Bij de balie van het buitencentrum De Pelen zijn twee sPeelse Doe- en Ontdektochten verkrijgbaar; het Kabouterpad en de ‘Peel Beleef-je-Buiten’ Tocht. Deze tochten hoef je niet te reserveren en kan je elke dag doen.

Op zoek naar kaboutersporen
Wist je dat er in De Groote Peel kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zien we kaboutersporen. Daarom is er een Kabouterpad aangelegd, een speciale route van ongeveer 700 meter dwars door het Kabouterbos. Met een puntmuts op je hoofd kan je kleuterkabouter zelf ook op zoek naar kabouters. Onderweg doe je samen kabouteropdrachten en als aandenken maak je een natuurschilderij. Na afloop mag de rugzak én de materialen mee naar huis.

Het Kabouterpad is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deelname kost € 6,50 per kind, inclusief tasje, klapkaart, muts, diploma en stickervel.

De Peel beleef je buiten
Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied. Dat is iets anders dan een bos. Maar wat is er dan anders? En welke planten en dieren komen er in De Groote Peel voor? Dat ontdek je als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-buiten Tocht! Een sPeelse ontdektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. De Buitentocht zit in een herbruikbaar, mooi geïllustreerd tasje. Dat krijg je erbij cadeau!

De route van de Peel Beleef-je-Buitentocht is 2,5 kilometer en duurt – inclusief opdrachten – 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,50 per kind inclusief buitenblad, diploma en stickervel.

Samen met een Peelgids op pad
Er zijn in de zomervakantie ook excursies met gids te beleven. Ga op woensdagochtend om mee met een ‘Zin-in-Zomertocht’ en samen ‘toppenturen’, vlinders en rupsen spotten, waterdieren scheppen en nog veel meer leuke opdrachten doen op een korte route in De Groote Peel. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels!

De Zin-in-Zomertochten zijn op 2, 9, 16 en 23 augustus, telkens om 11.00 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind (inclusief een stickervel). De excursie duurt 1,5 – 2 uur en de route is ongeveer 1,5 kilometer. Meer informatie en reserveren kan via de website.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Alle activiteiten in De Groote Peel starten bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Hier kan je ook terecht voor informatie en tips voor je natuurbezoek. In de winkel van het buitencentrum zijn leuke souvenirs, boeken, natuurontdekspullen en streekproducten verkrijgbaar. In de Peelkiosk Buitengewoon Lekker kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie