Skip to content

Voor elk wat wils in het Nationaal Park De Groote Peel

1 augustus 2023 | 18:00

Op zondag 13 augustus is er ‘voor elk wat wils’ bij buitencentrum De Pelen. Gezinnen met kinderen kunnen een superleuke voorstelling van De Theaterkist in het Amfitheater beleven en wandelaars kunnen genieten van een excursie in de Paardenbegrazing van het NP De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De Groote Peel

Tussen de paarden en over de heide
Op zondagochtend is er een excursie in de Paardenbegrazing, het gebied aan de oostzijde van De Groote Peel. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, heeft een route uitgestippeld die via de gele route richting ‘Paardenbegrazing’ loopt. Al wandelend ervaar je het verschil tussen het moerasgedeelte en de zandrug van dit hoogveengebied. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg is er kans op een ontmoeting met Shetlander pony’s die het gebied begrazen. En in augustus bloeit de heide. Extra genieten dus!

De excursie in de Paardenbegrazing start op zondag 13 augustus om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via de website. Let op: op zondag 13 augustus geen tijd? Er is ook een excursie in de Paardenbegrazing op zondag 3 september.

August en de bijzondere sterrenkijker…
Het buitencentrum heeft een klein, intiem Amfitheater waar lokaal talent zich presenteert. In de zomervakantie is Theatermaker August Greene met zijn Theaterkist te gast. Dit keer met de nieuwe voorstelling: ‘August en de bijzondere sterrenkijker’. Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

De Theatervoorstellingen van De Theaterkist op zondag 13 augustus zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,- per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan online via de website.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een wandeling of activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum de Pelen. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie vind je op de website of neem contact op met het buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie