Skip to content

Extra financiële steun voor inwoners met geldzorgen

Redactie
4 augustus 2023 | 10:00

Advertentie

De gemeente Nederweert gaat samen met de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen en Leudal én de landelijke Stichting Urgente Noden (SUN) extra financiële steun bieden aan inwoners met geldzorgen. Daarvoor wordt begin 2024 een SUN noodhulpbureau opgericht voor de regio Midden-Limburg. Inwoners met urgente noden uit de vijf gemeenten kunnen er terecht voor financiële ondersteuning als er geen andere voorzieningen voor hen zijn.

Financiële steun

De vijf gemeenten zijn ambitieus als het gaat om het ondersteunen van inwoners met financiële problemen. De zorg bestaat dat het aantal mensen dat leeft in armoede of met schulden de komende periode alleen maar zal toenemen vanwege onder meer hoge woonlasten, de inflatie en de energiecrisis.

Bereiken we iedereen
Verantwoordelijk wethouder Dieteren: “De gemeente Nederweert kent diverse voorzieningen voor mensen met een smalle beurs. Het doel is om iedereen in onze gemeente te bereiken die dat nodig heeft. Met de toevoeging van een SUN-noodhulpbureau hopen we díe mensen bereiken die we nu nog niet bereiken.”

Financiële hulp
Bij een noodhulpbureau kunnen hulp- en dienstverleners aanvragen doen voor hun cliënten met urgente noden. De gevraagde ondersteuning kan bestaan uit een gift of een renteloze lening voor zeer uiteenlopende doeleinden zoals woninginrichting, medische kosten, het aflossen van een kleine schuld, vervoer, een laptop, het betalen van een energierekening, enz. “Met de komst van een SUN noodhulpbureau in de regio willen we een sluitend vangnet creëren voor inwoners met financiële problemen”, aldus wethouder Dieteren.

Meer informatie vind je op deze website.

Advertentie

2 Reacties

  1. Daar hebben we bijzondere bijstand voor. Als de gemeente daar nu eens niet zo onmenselijk streng mee was zou dat heel veel mensen al heel veel helpen.

  2. De woninglasten stijgen net als de energieprijzen en de inflatie, maar bovenal stijgen de belastingen die zoals bekend zelden tot nooit kwijtgescholden worden, dus als Gemeenten werkelijk iets willen doen aan het stijgende aantal mensen met schulden moet de belastingdruk substantieel verminderd worden, wat pas zal gebeuren als het vriest in de Hel, dus nooit.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie