Skip to content

100 jaar Aannemers- en Timmerbedrijf Pepels Nederweert

Redactie
27 augustus 2023 | 16:48

Advertentie

Na jaren ambachtswerk heeft Aannemer- en Timmerbedrijf T.J.A. (Theo) Pepels uit Nederweert een mijlpaal bereikt die het waard is om te vieren. Het familiebedrijf, dat zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw, viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan.

100 jaar

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de dagen waarin de opa van Theo Pepels al als timmerman zijn sporen verdiende op de Heijsterstraat in Nederweert. Deze traditie van vakmanschap en timmerkunst werd voortgezet toen oom Jac Pepels en Theo’s vader, Pierre Pepels ook timmerman werden, en bedrijf zich officieel tot “Gebroeders Pepels Timmerlieden” vormde. Dit was een naam die al voor de officiële registratie bij de Kamer van Koophandel werd gedragen, getuige vergunningen uit 1922 voor uitbreiding van de werkplaats en het plaatsen van een benzinemotor.

Op 22 augustus 1923 werd de naam “Gebroeders Pepels Timmerlieden” officieel vastgelegd bij de Kamer van Koophandel. In 1959, op slechts vijftienjarige leeftijd, betrad Theo Pepels het bedrijf van vader Pierre. In de daaropvolgende jaren nam het bedrijf verschillende vormen aan, en uiteindelijk ging Pierre Pepels alleen door met het bedrijf als “Aannemers- en Timmerbedrijf Pepels.” In 1985 nam Theo Pepels de leiding over van zijn vader. Wel bleef vader Pierre enkele jaren op de achtergrond werkzaamheden vervullen. Uiteindelijk bereikte vader Pierre de mooie leeftijd van 100 jaar.

Inmiddels is Theo dus zelf al zeker 64 jaar werkzaam binnen het bedrijf, waarvan 38 jaar als eigenaar. Terwijl het bedrijf zijn honderdjarig bestaan markeert, gaat Theo Pepels nog steeds elke dag door met zijn werk, vooral in het gebied rondom Nederweert en Weert. Zijn kracht en passie zit in het maken van trappen, prachtige exemplaren met oog voor detail en precisie.

Groot geworden door mond-tot-mond reclame, zijn de meeste mensen in Nederweert wel bekend met Theo “Theike” Pepels, de timmerman. Hij staat in de omgeving vooral bekend om zijn ambachtswerk, maar ook om zijn rustige, bescheiden en no-nonsense karakter en humor. Dochter Sharon vraagt zich af hoelang Theo nog doorgaat, maar op 79-jarige leeftijd denkt Theo nog niet aan stoppen, al werkt hij nu op een iets rustiger tempo dan vroeger.

In 2023 bestaat het bedrijf 100 jaar. Een mijlpaal die natuurlijk gevierd moet worden. Dit gebeurde vandaag, op bescheiden manier, zoals bij Theo past. Bescheiden, maar wel met bezoek van wethouder Boris Meessen en kabinetschef Giel Bruijnaers.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie