Skip to content

Waar ligt in 2023 de gezelligste straat?

Redactie
29 augustus 2023 | 8:00

Advertentie

Tijdens Burendag, op zaterdag 23 september, wordt voor de zesde keer De Gezelligste Straat van Nederweert uitgeroepen. Vorig jaar was de Esdoornstraat in Nederweert de winnaar. Waar ligt die straat dit jaar? Meld jullie straat uiterlijk 13 september aan en win!

Gezelligste Straat

Samen met je straatgenoten kun je bijvoorbeeld je straat versieren, feestverlichting aanbrengen of tuintjes aanpassen. Iedereen mag het helemaal zelf invullen, maar het verhaal erbij is ook belangrijk. Vooral initiatieven die het samenhorigheidsgevoel versterken zijn kansrijk. Naast de wisseltrofee ontvangt de winnende straat een mooi geldbedrag van 350 euro waarmee jullie samen nog een keer een gezellige activiteit kunnen organiseren.

Winnaar 2022
Een trotse Esdoornstraat nam vorig jaar de wisselbeker in ontvangst. Meerdere generaties treffen elkaar wekelijks op de groene speelplaats voor de deur. Bewoners letten op elkaars (klein)kinderen en buurten en eten regelmatig samen. Op Burendag lieten ze zien hoe gezellig dat eraan toe gaat. Een levendige straat waar saamhorigheid en burenhulp vanzelfsprekend zijn.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met woensdag 13 september door een mail te sturen naar Harold van der Haar, via h.vanderhaar@nederweert.nl of Iris van de Ven, via i.vandeven@nederweert.nl.

Vermeld in het bericht om welke straat het gaat en geef in een korte omschrijving aan wat jullie op 23 september gaan doen en waarom jullie de prestigieuze titel en wisseltrofee zouden moeten winnen.

Advertentie

3 Reacties

  1. De Eikenstraat tuintjes aanpassen heeft nog nooit iemand van gehoord. Als alle mensen die een waardeloze tuin hebben die aanpassen dan kunnen wij misschien ook wel eens winnen. Dat zouden wij graag een keer willen winnen maar dat lukt nooit als niemand wat aan zijn tuin doet { uitgezonderd die er wel iets aan doen } hopelijk komt hier eens gehoor op.

    Tuinman die altijd alles op orde heeft in de tuin.

  2. Nou Wilma, met zo’n reactie kun je het natuurlijk wel vergeten dat jouw straat ooit de gezelligste straat wordt. Gezelligheid zit namelijk van binnen en niet van buiten…

    En niet iedereen heeft even veel tijd of prioriteit om wat aan de voortuin te doen. Dat moet jij ook proberen te respecteren.

  3. Tja… beetje schertsprijs in mijn ogen. Paar jaar terug had Toren hem (en verdiend!) maar ook daar ligt een mooie speeltuin waar veel jeugd heentrekt en het dus meestal wel gezellig is. Woon je op een plek waar de gemeente niks doet (rand buitengebied bv, maar ook genoeg straten in de kern) dan is de gezelligheid ver te zoeken. Natuurlijk moet je die zelf maken, maar de voorzieningen in de straat helpen enorm.

    Hoe dan ook, veel succes iedereen!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05

Advertentie