Skip to content

Activiteitenprogramma september 2023 Buitencentrum De Pelen

Redactie
30 augustus 2023 | 14:00

Advertentie

Bijgaand een overzicht van alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf buitencentrum De Pelen – in september 2023 organiseert. Met elke zondag muziek op het Peelpodium en interessante excursies in het Nationaal Park De Groote Peel.

Buitencentrum De Pelen

Wandeling door de paardenbegrazing in De Groote Peel
Op zondag 3 september is er een excursie in de Paardenbegrazing van Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf ‘de Berg’, het hoogste punt van het nationaal park. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen. De excursie is ongeveer 7 kilometer lang, duurt 2,5 – 3 uur en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Starten om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon. Max. 20 deelnemers. Reserveren online via de website.

Peelpodium met De Limburgse Jônges
Het Peelpodium bij buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 3 september een optreden van dialectgroep De Limburgse Jônges. Dialectgroep De Limburgse Jônges is een amateur zangroep, die goed in het gehoor liggende muziek liederen ten gehore brengt. Alle teksten zijn omgezet in Limburgs dialect. Het repertoire bestaat uit Limburgse liederen zoals De Herremenie, mit nao Mesitreech, Oos Moodertaal etc. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een wandeling maken in het Nationaal Park.

Peelpodium met ‘Timeless’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 10 september kan je genieten van een optreden van zanggroep Timeless op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Timeless bestaat uit ca. 30 enthousiaste zangeressen en wordt geleid door dirigent Henk Baetsen uit Nederweert. Hun repertoire is divers, een mix van toen en nu, voornamelijk popsongs. Van Duncan Laurence tot Pink; alles komt voorbij. Veel van hun liedjes zijn dagelijks te horen op de radio, want ze houden hun repertoire up to date. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 13 september houdt Staatsbosbeheer een Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Een herborist neemt je mee op een korte route door dit hoogveengebied en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten. De gids vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude Peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee met iets lekkers. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

Fotografiewandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 13 september houdt Staatsbosbeheer een Fotografiewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Een Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. De route is 2 kilometer en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie of thee na afloop. Reserveren kan via de website.

Peelpodium met ‘Young Forever’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 17 september kan je genieten van een optreden van zanggroep Young Forever op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Zanggroep Young Forever een enthousiast koor uit Nederweert Eind. Hun repertoire is
veelzijdig: ontroerende ballades, swingende songs, pittige popnummers, maar ook sfeermuziek. Niet alleen Nederlands- en
Engelstalig, maar ook in het Limburgs dialect. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peelpodium met ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 24 september kan je genieten van een optreden van Sakkerdju op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Sakkerdju is een bandje van vijf leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze spelen eigen nummers die vaak te maken hebben met de Peel, maar ook oude troubadourachtige nummers, smartlappen, traditionals of Ierse songs, ballades en Nederlandstalig werk. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Excursie in de ‘kop van de Deurnsche Peel’
Op zondag 24 september houdt Staatsbosbeheer een excursie in de kop van de Deurnsche Peel. Vooral de cultuurhistorie van het gebied komt aan bod. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake en de wandeling gaat deels over het Nonnenpad. Verder informatie over het conflict over de kanalen: waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte. De excursie start om 13.00 uur bij De Natuurpoort, Leegveld 8A in Deurne (let op: dus niet bij buitencentrum De Pelen in Ospel). Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar). Max. 20 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk via deze link.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op vrijdag 29 september is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. De activiteit start om 19.30 uur in het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind inclusief drankje na afloop. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Meer informatie vind je op de website of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie