Skip to content

Broedgeval Oehoe in Nederweert

Redactie
7 september 2023 | 17:00

Advertentie

Vogelwerkgroep Nederweert doet al 30 jaar broedvogelonderzoek in de gemeente Nederweert. Het afgelopen voorjaar werd in een bos in Nederweert een zeker broedgeval van de Oehoe ontdekt.

Oehoe

De vogels maakten hierbij gebruik van een oud buizerdnest. Het grootbrengen van de twee jongen verliep echter allesbehalve vlekkeloos. Het nest was namelijk niet sterk genoeg voor deze nieuwe bewoners en viel met de jongen zeven meter omlaag. Beide jongen waren in de periode dat ze op de grond verbleven extra kwetsbaar, maar hebben het uiteindelijk wel gered.

De Oehoe is een van de grootste uilen die we kennen en een toppredator. Dat blijkt ook uit de prooirestanten die rond de nestplaats werden aangetroffen zoals houtduif, zwarte kraai, buizerd en zelfs een havik.

30 jaar Vogelwerkgroep Nederweert
Op donderdag 14 september wordt in kader van het 30 jarig jubileum van Vogelwerkgroep Nederweert de film ‘Landschap zonder grenzen’ vertoond in de Pinnenhof. Aanvang is om 19.30 uur en het einde omstreeks 21.30 uur. Er hebben zich inmiddels al ruim 135 personen aangemeld. Wil je deze avond ook bijwonen, dan vraagt de werkgroep om je aan te melden via: info@vogelwerkgroepnederweert.nl.

Foto’s: Huub Janssen

Advertentie

2 Reacties

  1. Waar precies bevinden deze vogels zich?

  2. Angela, er staat toch: in een bos in nederweert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie