Skip to content

Afdeling Nederweert houdt Nationale Zonnebloemdag met lunch en muziek

18 september 2023 | 16:36

Afgelopen zaterdag heeft de afdeling Nederweert de jaarlijkse Nationale Zonnebloemdag gehouden voor haar gasten en vrijwilligers. Bijna 70 personen waren ingegaan op de uitnodiging van het plaatselijke bestuur.

Nationale Zonnebloemdag

Rond de klok van 11.30 konden de eerste gasten al verwelkomt worden bij cafe-zaal Bee-j Bertje op Laar. Bij gelegenheid gaf voor vandaag Mart Knapen de aftrap door de aanwezigen toe te spreken. In zijn welkomswoord ging hij in op de historie en de betekenis van deze dag die jaarlijks door het Nationaal Bureau wordt geïnitieerd. Dit jaar stond het thema centraal: “Er zijn voor anderen; samen door het leven gaan”. Ook werd er een moment van stilte gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden van de ramp in Marokko en Libië.

Na de laatste activiteit in juli jl. was de lunch voor vele aanwezigen vooral weer een mooie gelegenheid om te babbelen en bij te kletsen, maar ook om te genieten van een prima verzorgde lunch. Na deze lunch begaf het gezelschap zich naar het terras en de prachtige tuin bij de locatie, in afwachting van het muzikale gedeelte in het programma. Ditmaal was de kleurrijke dialectgroep Limburgse Jongens uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Ondanks dat de groep niet geheel compleet was brachten zij mooie liederen van o.a. Benny Nijman, Thei en Marij en Sjef Diederen over het limburgse leven ten gehore. Maar ook “eigen teksten” ontbraken niet in hun repertoire. Leuke verrassing was, dat de bandleider bij het laatste nummer: Un Böske bloome, een van de aanwezige verblijde met een mooi boeketje verse bloemen. De groep bracht een feestelijke sfeer op deze dag.

In het slotwoord kon Mart Knapen terugkijken op een geslaagde middag: “kijk eens hoe de mensen het naar hun zin hebben. Ze willen gewoon het liefst weer bij elkaar zijn”. De bezoekers hadden het best naar haar zin, zoals iemand het verwoordde: “Ja joh, je komt zóveel bekenden tegen en die vrijwilligers van de Zonnebloem doen zó goed hun best.” Bij de uitgang stonden enkele vrijwilligers de gasten op te wachten om iedereen te verrassen met een verse Zonnebloem voor thuis. Dit gebaar werd erg gewaardeerd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie