Skip to content

Herdenking bevrijding Weert op donderdag 21 september

Redactie
19 september 2023 | 16:00

Advertentie

In Weert wordt op donderdagavond 21 september bij het Suffolk Monument de bevrijding van de stad herdacht. Weert werd op 22 september 1944 bevrijd door het Britse Suffolk Regiment.

Bevrijding Weert

Het gemeentebestuur van Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert nodigen inwoners en belangstellenden uit voor het bijwonen van de herdenking die start bij het Suffolk Monument om 19.00 uur. Na afloop (om circa 19.45 uur) vindt er een defilé plaats bij het Suffolk monument en wordt er daarna langs het verzetsmonument aan de Wilhelminasingel gewandeld met aansluitend een kopje koffie in de foyer van het Munttheater.

Programma
Het programma van donderdagavond 21 september is als volgt:

  • 19.00 uur – Aanvang herdenking bij Suffolk Monument (Stadsbrug/Suffolkweg), met onder andere een toespraak door burgemeester Raymond Vlecken en muziek.
  • ± 19.45 uur – Defilé langs het Suffolkmonument met aansluitend gezamenlijke wandeling naar het verzetsmonument (hoek Wilhelminasingel – Molenpoort) en aansluitend een kopje kofie in de foyer van het Munttheater.

Voorafgaand aan de herdenking organiseren de Wapenbroeders Weert om 16.00 uur een themalezing over de Bevrijding van Weert bij Bee-j Bertje (Rietstraat 28, 6003 PM in Weert). Theo Schers, oud-medewerker van de gemeente Weert houdt een gratis informatieve lezing over de militaire operatie Market Garden. De lezing is voor veteranen, voormalig (KMS) militairen en burgerpersoneel van de KMS. Voor andere geïnteresseerden zijn er een beperkt aantal plaatsen. Ga voor aanmelden (vóór 16 september) en meer informatie over deze lezing naar de website van de Wapenbroeders.

Bloemenhulde Suffolk Monument
Als je een krans of bloemen bij het Suffolk Monument wilt leggen, kun je deze, voorzien van de naam van de organisatie, op donderdag 21 september zelf meebrengen. Je kunt ze ook vanaf 18.00 uur bij het monument (Suffolkweg bij Stadsbrug) laten bezorgen. Voor vragen hierover kun je per mail contact opnemen met het secretariaat Comité Bevrijding en Herdenkingen brigittecdejong@gmail.com.

Parkeren en bereikbaarheid centrum
Houd er rekening mee dat vanwege de opbouw van de jaarlijkse kermis in Weert omleidingsroutes gelden. Alle parkeergarages in de binnenstad blijven bereikbaar, behalve de Muntgarage en het parkeerdek daarboven (Oud-Gasthuisplein). Zie de website van Kermis Weert voor informatie over de omleidingen en bereikbaarheid van het centrum. Algemene informatie over parkeren in het centrum van Weert is te vinden via de pagina ‘Parkeren’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie