Skip to content

Opening Kermis Weert | Saluutschoten door Stadsschutterij St. Catharina 1480

Redactie
23 september 2023 | 11:34

Advertentie

Van vrijdag 22 september tot en met woensdag 27 september is Kermis Weert! De binnenstad van Weert is verandert in één groot pretpark met ruim 130 attracties. Bezoekers lopen van plein naar plein langs de ‘kermisroute’ van maar liefst 1,7 km.

De kermis werd geopend met saluutschoten en onder begeleiding van de Stedelijke Harmonie St. Antonius en de Stadsschutterij St. Catharina 1480. Tijdens de opening werd Jan Boots, oud-voorzitter van de Nederlandse Kermisbond, in het zonnetje gezet voor wethouder Winters. Jan heeft zich 55 jaar ingezet voor de kermissen in Nederland en natuurlijk ook die van Weert.

Kermis Weert

7 pleinen worden ieder omgetoverd tot een volledige kermis. Er is voor ieder wat wils: van vermaak voor de allerkleinsten tot spectaculaire attracties voor de waaghalzen. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin! Kermis Weert is vol tradities, zoals de officiële opening met saluutschoten, de kermismis in de botsauto’s, de kermisprijzen, prikkelarme kermis en een vuurwerkshow als afsluiter. Toegang tot de kermis is gratis en de ritprijzen zijn heel betaalbaar.

Kermis Weert is één van de goedkoopste kermissen van Nederland. Toegang tot de kermis is gratis en bij vrijwel alle attracties betaal je tussen de €1,80 en €2,80. Alleen enkele grote attracties zijn duurder en vragen een ritprijs van maximaal €5,00. In Weert kun je dus gerust een extra ritje in je favoriete attractie nemen of houd je geld over voor een lekkere oliebol of suikerspin. Het feit dat alles in de gezellige binnenstad plaatsvindt, is vrij uniek.

De kermis duurt tot volgende week woensdag. Hier vind je alle informatie over de kermis in Weert.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

1 Reactie

  1. Hartelijk gefeliciteerd met leukste buurt en mooie verzorgde tuinen daar kan de eikenstraat met de tuinen niet van winnen . Die tuinen van de eikenstraat zijn niet zo mooi


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie