Skip to content

Terugblik op succesvolle verhalenestafette

Redactie
24 september 2023 | 10:00

Advertentie

Op 1 september zijn 7 inwoners van Nederweert gestart met het schrijven van een nieuw verhaal. Om de beurt schreven zij een stukje. In twee weken tijd is er een mooi verhaal ontstaan over Merel Veld. Zij is 58 jaar en heeft moeite met lezen en schrijven. Het verhaal beschrijft goed waar Merel moeite mee heeft, zich voor schaamt en toch de stap zet om hulp te vragen. Lees het verhaal op de website van de gemeente Nederweert.

Verhalenestafette

Laaggeletterdheid in Nederweert
Met de verhalenestafette is er extra aandacht gevraagd voor lezen & schrijven. Het lezen en schrijven van verhalen is leuk, maar lukt helaas niet iedereen. In Nederweert heeft 10% van de mensen van 16 tot 65 jaar moeite met taal en 15% heeft moeite met taal of rekenen. Opvallend is dat vooral inwoners die ouder zijn dan 50 jaar moeite hebben met lezen en schrijven.

Taalakkoord Nederweert
Gemeente Nederweert, Bibliocenter, Risse Groep, Woonik, Punt Welzijn, Algemeen Maatschappelijk Werk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Gilde Opleidingen en Stichting Lezen en Schrijven werken samen aan de aanpak van laaggeletterdheid in Nederweert. Samen proberen we zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het onderwerp laaggeletterdheid. Dit zorgt voor begrip en maakt het makkelijker voor een laaggeletterde om hulp te vragen.

Bedankje voor de schrijvers
Ze gaan de schrijvers van de verhalenestafette bedanken voor hun inzet. Zij hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan de aanpak van laaggeletterdheid in Nederweert. Op dinsdag 3 oktober krijgen zij daarom het verhaal als boekje uitgereikt door wethouder Carla Dieteren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie