Skip to content

Kom je ook? Veiligheidsmarkt Nederweert op woensdag 11 oktober

Redactie
25 september 2023 | 12:27

Advertentie

Op woensdag 11 oktober organiseert de gemeente Nederweert een grote veiligheidsmarkt. De markt is van 15.00 tot 21.00 uur op het Raadhuisplein in Nederweert en in gemeentehuis De Pinnenhof in Nederweert. Er zijn interessante demonstraties, stands met allerlei informatie, een escapespel en nog veel meer.

Veiligheidsmarkt Nederweert

Interactief en voor iedereen
De veiligheidsmarkt is een interactief evenement voor jong en oud. Alle stands en activiteiten geven belangrijke informatie over allerlei aspecten van veiligheid, van online veiligheid tot en met inbraakpreventie en van het herkennen van ondermijning tot en met het voorkomen van inbraak en brand. Voor de kleintjes is er ’s middags een ballonnenclown die de meest grappige creaties maakt.

Demonstratie van de brandweer
Op het plein voor het gemeentehuis kun je van dichtbij een kijkje nemen bij voertuigen van politie, brandweer en Strukton. De brandweer zal ’s avonds ook een aantal demonstraties geven. Interessant om te zien!

Cybercrime
In het gemeentehuis zijn stands van Platvorm Veilig Ondernemen, het team Cyber van de politie en een stand van de Rabobank. Zij vertellen over online veiligheid en de nieuwste trucs van hackers. Ze geven je tips om cybercrime buiten de deur te houden. Er is ook een stand speciaal voor ouders en jongeren van 8-12 jaar over de nieuwe cybersecurity game HackShield.

Escape spel over drugscriminaliteit en ondermijning
Het interactieve escape spel ‘Foute tonnen’ brengt de gevaren van drugscriminaliteit en ‘het snelle geld verdienen’ in beeld. Hoe je signalen van ondermijning (hennepplantages, drugslabo’s, witwassen, zorgfraude) herkent, hoor je op de stand van het RIEC en het team Ondermijning van de gemeente.

Veiligheid in uw omgeving
Hiernaast zijn er tal van andere organisaties aanwezig die te maken hebben met veiligheid in uw leefomgeving. Denk daarbij aan team Leefbaarheid, buurtbemiddeling, Veilig Verkeer Nederland, Halt, Veilig Thuis, Brandveilig Leven, Strukton en de afdeling AVIM van de politie. Zij delen informatie over alles wat met veiligheid te maken heeft in en om je huis, je bedrijf, je buurt, je school of (sport)vereniging.

Week van de Veiligheid
De veiligheidsmarkt is een van de activiteiten die Nederweert organiseert tijdens de Week van de Veiligheid, een landelijke themaweek die van 9 tot en met 15 oktober plaatsvindt. In deze week organiseert de gemeente verschillende acties in het teken van veiligheid. Zo gaan honderd Nederweerter jongeren op vrijdag 13 oktober op de vlucht voor politie, burgemeester, wethouders en handhavers, tijdens de allereerste editie van Hunted Nederweert.

Meer weten over de Week van de Veiligheid in Nederweert? Kijk op www.nederweert.nl.

Zien we je op de veiligheidsmarkt?
De veiligheidsmarkt is op woensdag 11 oktober van 15.00 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Het belooft een interessant en leerzaam evenement te worden!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie