Skip to content

Activiteitenprogramma oktober 2023 Buitencentrum De Pelen

Redactie
27 september 2023 | 11:00

Advertentie

Bijgaand het maandprogramma van oktober 2023 met alle activiteiten die Staatsbosbeheer vanuit buitencentrum De Pelen – in het Nationaal Park De Groote Peel – organiseert.

Buitencentrum de Pelen

Peel Ontdektocht Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Op zondag 1 oktober is er een Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek de plantenwereld door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan. De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren via de website.

Optreden Reintje & haar Voskes bij De Pelen
Op zondag 1 oktober is er een optreden van de kinderband Reintje & haar Voskes in het Amfitheater van buitencentrum De Pelen. De vrolijke kinderband Reintje & haar Voskes is al sinds jaren een regelmatige en graag geziene gast op het Peelpodium. Ze spelen en zingen liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een wandeling maken of een ontdektocht doen in het Nationaal Park.

Turfstekerstocht in De Groote Peel
Op zondag 8 oktober houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Peel Ontdektocht Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Op zondag 15 oktober is er een Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek de plantenwereld door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan. De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren via de website.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op maandag 16 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel
Op dinsdag 17 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Wie meedoet met deze spinnentocht ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren via de website.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op woensdag 18 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel
Op donderdag 19 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Wie meedoet met deze spinnentocht ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren via de website.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 20 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Herfstfeest op het Kabouterpad in de Groote Peel
Het is Herfst en daarom vieren de kabouters op zondag 22 oktober een supergezellig ‘Herfstfeest op het Kabouterpad’ in De Groote Peel! Voor Kleuterkabouters die het Kabouterpad lopen zijn er dan leuke extra’s zoals een vertelkabouter, knutselen, muziek en natuurlijk is er iets lekkers. Deelname kost € 6,50 per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Starten kan tussen 10.30 en 14.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Let op: Online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op maandag 23 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel
Op dinsdag 24 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Wie meedoet met deze spinnentocht ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren via de website.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op woensdag 25 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel
Op donderdag 26 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Wie meedoet met deze spinnentocht ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren via deze link.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 27 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek dit prachtige seizoen, samen met een Peelgids, tijdens een korte wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 1,5 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op zaterdag 28 oktober is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. De activiteit start om 19.30 uur in het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind inclusief drankje na afloop. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Vroege Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: trekvogels
Op zondag 29 oktober houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling met als thema ‘trekvogels’ in Nationaal Park De Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk vogelgebied. Ook voor trekvogels! Veel vogels verblijven tijdelijk in dit hoogveengebied; als pleisterplek om te rusten en te foerageren. Tijdens deze excursie ga je samen met een Peelgids op pad om vogels te zien, horen en herkennen. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De route is ongeveer 5 kilometer en de excursie duurt 2 uur. Starten om 9.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Foto: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie