Skip to content

Gemeente Nederweert start met online verlengen rijbewijs

Redactie
3 oktober 2023 | 17:00

Advertentie

Vanaf 1 oktober is het in de gemeente Nederweert mogelijk om de verlenging en uitbreiding van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Je kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis.

Online verlengen rijbewijs

Alleen bij verlenging of uitbreiding
Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Werkwijze
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check gemakkelijk en snel de aanvraag doen via de website rdw.nl. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis. Maak hiervoor vooraf een afspraak.

Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die gemaakt is bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op rdw.nl.

Kosten
Naast de kosten voor het online verlengen, zijn er ook kosten voor het verwerken van de handtekening en het maken van de pasfoto.

Liever regelen in gemeentehuis
Hoewel het online verlengen eenvoudig en snel te regelen is, blijf je natuurlijk ook van harte welkom in het gemeentehuis om je rijbewijs te verlengen of uit te breiden. Maak dan wel vooraf even een afspraak.

Advertentie

1 Reactie

  1. Gelukkig scheelt een hoop tijd en en vervelende vragen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie