Skip to content

Begroting 2024-2027 gemeente Nederweert ter inzage

Redactie
5 oktober 2023 | 12:00

Advertentie

Met gepaste trots presenteert het college van B&W de Begroting 2024-2027, de tweede begroting van deze raadsperiode. Op dinsdag 7 november behandelt de gemeenteraad de programmabegroting.

Begroting

Waar veel gemeentes in verband met fors gestegen kosten en tegenvallende uitkeringen uit het gemeentefonds moeite hebben om de meerjarenbegroting sluitend te krijgen, laat de begroting meerjarig plussen zien. De schuldeloze positie van de gemeente is mede te danken aan langjarig solide financieel beleid. Hierdoor zijn ze niet enkel in staat om tegenvallers op te vangen, maar ze blijven investeren in de openbare ruimte, positieve gezondheid, meer slagkracht voor de organisatie.

Het college geeft gehoor aan de motie van de raad om de lokale lasten te verlagen. Dit doen ze door in 2024 een incidentele korting à € 100,- per huishouden te verstrekken op de afvalstoffenheffing zodat elke inwoner deze lastenverlaging kan voelen in de portemonnee.

Begroting inzien
Je kunt de programmabegroting 2024-2027 inzien. In het Gemeente Contact van donderdag 2 november gaat er uitgebreider in op de programmabegroting.

Advertentie

2 Reacties

  1. Het wordt tijd dat ze die belachelijk hoge kosten voor de aanvraag van een omgevingsvergunning met een factor 10 gaan verlagen. Die staan in geen enkele verhouding tot de te verrichten werkzaamheden.

  2. Geweldig , maar als je niets doet , wordt je beurs dikker en dikker. Terwijl de plantsoenen vol met onkruid staat, je eens een fatsoenlijk veilig fietspaden maken, meer blauw op straat ,zodat verkeerd parkeerders bij Kruidvat worden aangepakt. Maar doe vooral wat aan verkeersveiligheid voor fietsers…….antwoord van een ambtenaar , en gebeurt toch niks bijzonder. Ja als je binnen blijft zitten maak je niks mee. En mensen die asiels bewoners begeleiden hoe de regels hier in Nederland zijn,. Als inwoner van nederweert kun je nergens je beklach doen over de overlast van die mensen….kastje muur…muur kastje . Steek daar geld in zodat burgers van Nederweert daad werkelijk iets zien . Kom op soms 10 mensen in een bejaarde huisje dat eigenlijk voor oudere mensen bestemd is, de buurt verpauperd . Geweldig dat je zo n goede begroting hebt. Maar als je niks doet , geef je ook niets uit. Geld is niet altijd belangrijk, belangrijk is dat alle mensen gelijk behandeld worden , zonder direct te horen krijgt , je discrimineert . Dus haal meer blauw op straat die echt optreden ook s avonds. Veiliger nederweert


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie