Skip to content

Naar de markt om voorouders te bekijken

Redactie
7 oktober 2023 | 9:00

Advertentie

Iedereen heeft twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, zestien… enz. Elke generatie geeft dat een verdubbeling. Maar hoe heetten zij, wat deden ze, waar woonden ze? Als jij je daarin wil verdiepen dan ben je een genealoog.

Voorouders

Wil jij ook weten hoe je virtueel kennis kunt maken met je voorouders, bezoek dan op 14 oktober de Genealogische Markt in het Bibliocenter in Weert. Allerlei vrijwilligers zitten daar klaar om je op weg te helpen met de speurtocht naar je voorouders. Iets wat je tegenwoordig dankzij allerlei digitale bronnen vanuit je luie stoel en met je laptop gemakkelijk kunt doen.

De Genealogische Markt is een initiatief van diverse regionale en provinciale erfgoedorganisaties i.s.m. Bibliocenter Weert. De Erfgoedgemeenschap Nederweert attendeert je graag op dit mooie initiatief.

Meer info vind je op de website van Koninklijk LGOG.

De Erfgoedgemeenschap Nederweert is het collectief van vier organisaties die actief zijn op erfgoedgebied in Nederweert: Stichting Geschiedschrijving Nederweert (SGN), Stichting Regionaal Archeologisch Bodem-Onderzoek (STRABO), Geschied- en Oudheidkundig Genootschap De Aldenborgh en Stichting Cultuurhistorische Publicaties voor de regio Weert. Hun doel is het stimuleren van de belangstelling voor, en het behoud van erfgoed in de gemeente Nederweert. Door middel van lezingen, excursies en publicaties. Daarbij wordt ook het zogenaamde immateriële erfgoed niet vergeten, zoals historische tradities en folklore.

 

Advertentie

1 Reactie

  1. Die Erfgoed Gemeenschap timmert lekker aan de weg met van alles op heemkunde gebied. Wat is er eigenlijk met die andere heemkundeclub gebeurd? Die lijkt geschiedenis te zijn of zo. Het zijn duidelijk andere tijden nu. In elk geval top dat er zoveel gebeurd nu.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30

Advertentie