Skip to content

Jubileumjaar van de Nederweerter Fotoclub

Redactie
8 oktober 2023 | 20:00

Advertentie

12 ½ jaar geleden kreeg iemand het idee om een fotoclub op te richten en deed hij een oproep in het weekblad van Nederweert. Hierna kwam er een info-avond bij zaal Smolenaars. 
Hier kwamen een tiental mensen op af. Er moest natuurlijk ook een bestuur komen, er werd een datum geprikt en een ‘gratis locatie’ gezocht. Dit werd ‘Grand Madeira‘ in de Brugstraat. Achter de bar moesten zij ergens een verborgen trap zoeken en boven hadden ze in een klein zaaltje de bijeenkomst. Het bestuur en de fotoclub was een feit.

Nederweerter Fotoclub

Cor Verboogen, Jan Meeuws en Marc van Hulsen zijn de drie jubilarissen van het eerste uur. Al snel kwam in 2012 het idee om een expositie te houden en die werd gehouden bij de Turfsteaker in Ospel, met een officiële opening door Burgemeester Evers. Het thema was toen ‘In beweging’. 

De eerste kettingopdracht was: ‘Fotografeer een brievenbus’ en de eerste foto van het jaar had de titel: krokodillenbek. Het was een boomstam in de vorm van een krokodillen bek met langs de kant paddenstoelen.

Nog steeds is er maandelijks een ‘Foto van de maand’ en een themafoto. Maar we houden ook foto-excursies en we leren veel van elkaar op fotografie-gebied. 

Vanaf 2013 is van november tot december een expositie bij zorgcentrum St. Joseph in Nederweert. Op deze 1e expositie hadden de leden op hun eigen wijze verschillende locaties binnen Nederweert in beeld gebracht. De exposities zijn nu nog steeds bij St. Joseph en verhuizen daarna naar St. Charles in Heythuysen.

Gisteren zijn tijdens een etentje bij de Dorpsherberg onze drie jubilarissen gehuldigd. 
Op 5 november a.s. is de opening van de nieuwe expositie bij St. Joseph. Heel toepasselijk weer door de Burgemeester. Waarna je deze dagelijks kunt bekijken tussen 9.00u en 17.00 uur.

Meer informatie vind je op de site: 
www.nederweerterfotoclub.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie