Skip to content

Leer meer over tekenen met zilver

Redactie
9 oktober 2023 | 17:00

Advertentie

Bij RICK leer je meer over de fascinerende techniek van het tekenen met edelmetalen. Tijdens de pandemie lanceerde het culturele centrum een nieuwe online cursus ‘Tekenen met zilverstift’, inmiddels een van de meest populaire cursussen. Binnenkort organiseert RICK twee interessante live activiteiten in Weert waarbij je meer leert over tekenen met zilverstift.

RICK

Maandag 30 oktober van 19.30 – 22.00 uur bij RICK in Weert | exclusieve lezing kunstgeschiedenis
Tekenen met zilver en goud kwam tot bloei in de Renaissance van de 15e en 16e eeuw. Jan Bustin, docent kunstgeschiedenis, laat je in de lezing kennis maken met de verschillende manieren waarop het tekenen met zilver en andere metalen een rol heeft gespeeld voordat het potlood in zwang kwam.

Zaterdag 25 november van 11.00 – 15.00 uur bij RICK in Weert | praktische workshop incl. toegang tot online leeromgeving
Docent Jan Bustin leert je tijdens de praktische workshop hoe je zelf een zilverstift kunt maken en een ondergrond kunt prepareren. Ook oefen je met de speciale techniek van het arcerend tekenen. De workshop is inclusief materialen en lunch.

Online cursus Tekenen met zilverstift 

Grote meesters als Da Vinci, Dürer en Rembrandt maakten in hun werken al gebruik van bijzondere edelmaterialen zoals zilver en goud. Ook hedendaagse kunstenaars experimenteren ermee. Ontdek de geschiedenis en mogelijkheden van de zilverstift. Via stap-voor-stap instructievideo’s pas je de tekentechniek zelf toe en maak je sprekende wildlife- en portrettekeningen. Krijg toegang tot ruim 25 uur aan videomateriaal. Deze cursus wordt volledig online gegeven zodat je je eigen tijd kunt indelen en al het materiaal kunt terugkijken. De inhoud van de cursus is verdeeld in een aantal pakketten. Zo beslis je zelf welke onderdelen je wilt volgen: kunstgeschiedenis, tekenlessen of beide.

Wil jij meer weten over het gebruik van zilver in historische en hedendaagse kunst? Of wil je zelf aan de slag gaan met tekenen met zilverstift? Kijk voor meer informatie op www.rickraakt.nl/tekenenmetzilverstift.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie