Skip to content

Pompoenen met een vuurrode neus

9 oktober 2023 | 11:00

Hij is al vele jaren een graag geziene gast in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert, Clown Guit. Op eigen wijze en met een vrolijke noot amuseert hij de jongste bezoekers met zijn grappen en grollen. Maar voor deze zondag heeft hij maar liefst 20 van zijn grappige vrienden uitgenodigd om in het Limburgs openluchtmuseum samen met de kinderen een feestje te bouwen. Geen enge kostuums of gevreesde schmink, maar met een vuurrode neus en aanstekelijke lach. Een unieke ervaring!

Eynderhoof

De kinderen staan nog meer in het middelpunt en kunnen meedoen met het jaarlijkse snijden van pompoenen. Een heel veld aan eigen gekweekte pompoenen is beschikbaar om naar eigen inzicht een kunstwerk te maken, speciaal voor Halloween of gezellig op de tuintafel. Aan de veiligheid van de kinderen is zeker gedacht en deskundige helpers zijn aanwezig, die ook uitleg geven over wat moeilijkere snijvoorbeelden. Zelf een pompoen uitkiezen om te schilderen of te versieren met materialen en gereedschappen die deze middag aanwezig zijn.De pompoenen kosten € 2,00 per stuk en de opbrengst hiervan gaat naar Burkina Faso

En dat is nog zeker niet alles. Op zondag 15 oktober wordt op Eynderhoof ook ouderwets stroop gekookt van appels en peren. Een manier zoals ze vroeger fruit langdurig bewaarden en de lekkernij nog vele maanden later op tafel wisten te zetten. Waar zie je dat nog?

Alle ambachten zijn natuurlijk in bedrijf en het beloofd weer een mooie dag te worden voor het hele gezin. En voor wie minder actief wil zijn of zichzelf tussendoor een momentje van rust gunt is er vlaai uit eigen bakhuis en iets lekkers te drinken op het terras of in de herberg. Voor de muziek zorgt Mart Vervoort.

Meer informatie over het programma of de verdere mogelijkheden op Eynderhoof is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is deze zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 8,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en kinderen tot en met 2 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Bezoekadres: Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie