Skip to content

Speciaal bezoek aan Molen Windlust

Redactie
19 oktober 2023 | 15:00

Advertentie

Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV ontving een bijzondere uitnodiging van een gewaardeerde voormalige collega, een walser met een sterke passie voor techniek, namelijk om Molen Windlust te bezoeken. De reden achter deze uitnodiging was zijn vrijwilligerswerk bij de Molenvereniging Nederweert.

Molen Windlust

In het gezelschap van collega’s, partners en kinderen begaf de groep zich naar Molen Windlust, een historische beltmolen in het landschap van Nederweert. De molen, verwoest tijdens een bombardement op 5 oktober 1944, werd gered door de vastberaden Nederweerter notaris J.M. Stassen. “Kan niet bestaat niet”, moet hij gedacht hebben toen hij wat verloren leek, weer opbouwde.

Tijdens het bezoek kregen ze een boeiende rondleiding en hoorden ze meer over de geschiedenis van Piet en Wim. De dag eindigde met koffie en vlaai. Smolenaers Constructie & Plaatwerk BV stapte deze dag even terug in de tijd, weg van de moderne technologie. Ze hebben zich laten inspireren door het traditionele ambacht van het molenaarsvak. Het bezoek bracht hen terug naar de oorsprong, waar ieders passie voor het vak begint.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie