Skip to content

Queer-tour in Museum W | Speciale rondleiding langs kunstwerken met een lhbti-thema

Redactie
24 oktober 2023 | 15:00

Advertentie

Speciaal voor Weert Respecteert organiseert Museum W op zaterdag 4 november een queer-tour, waarbij er collectiestukken bekeken worden met een ‘roze bril’. Rondleider Patrick Verhoeven neemt je mee langs kunstwerken waarin een queer-laag of -thematiek besloten ligt.

Museum W

Zoals bij Sint Sebastiaan, tegenwoordig een gay-icoon, of kunstwerken die gaan over het lichaam in transitie. Tijdens de rondleiding zal duidelijk worden dat het begrip queer zich niet in één hokje laat vangen en voorbij de gebaande paden gaat. Deze Queer-tour zal je zeker inspireren om tegendraads naar kunst te kijken en helemaal jezelf te zijn!

Met een ander blik kijken naar de collectiepresentatie
Museum W schenkt tijdens Weert Respecteert aandacht aan de queer-geschiedenis in de collectie. Tijdens deze queer-tour wordt er gesproken over het thema seksuele- en genderdiversiteit door speciaal geselecteerde kunstwerken met andere ogen te bekijken.
Net zoals het begrip lhbti is ook queer vandaag de dag een fluïde identiteit die niet voldoet aan heteronormativiteit. Queer is een paraplubegrip voor de seksuele- en genderdiversiteit. Lhbti staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse mensen en andere seksuele geaardheden en identiteiten.

Deze bijzondere rondleiding wordt gegeven door educatief medewerker Patrick Verhoeven. Begin dit jaar publiceerde hij in Mister Motley Magazine een artikel over hoe queer-kunst zich verhoudt tot de algemene kunstcanon. Met de queer-tour neemt hij je graag mee in dit verhaal. De speciale rondleiding vindt plaats op zaterdag 4 november van 11.30 tot 12.30 uur.

Deelname is gratis, je betaalt alleen de entree voor het museum (8 euro). Museumkaarthouders hebben gratis toegang. Meelopen met deze queer-tour? Stuur dan een mail naar museumw@weert.nl.

Kijk voor meer informatie op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie