Skip to content

Activiteitenprogramma november 2023 Buitencentrum De Pelen

Redactie
31 oktober 2023 | 10:00

Advertentie

Bijgaand de activiteitenkalender van november 2023 met alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf buitencentrum De Pelen – in het Nationaal Park De Groot Peel aanbiedt.

De Groote Peel

Fotoworkshop “Nachtfotografie” in NP De Groote Peel
Op zaterdag 4 november geeft Fotograaf Nando Harmsen een Fotoworkshop in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze workshop leer je de camera in het donker te gebruiken en bedienen; waar moet je op letten, wat is mogelijk en waar liggen de grenzen van je camera. We gaan uit van het fotograferen van een landschap met een mooie sterrenhemel, maar bedenkt dat er altijd kans is dat het bewolkt is en er geen sterren te zien zijn. De workshop is geschikt voor iedereen in het bezit van een spiegelreflex camera, mirrorless systeem camera, of vergelijkbaar, die beschikt over volledig handmatige instellingen. Enige basiskennis van belichting is wenselijk. Je fotografeert voornamelijk met een groothoek objectief. Een lichtgevoelig standaard objectief is optioneel. Een statief is verplicht en een draadontspanner of afstandsbediening aan te raden. De workshop start om 18.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is €75,- per persoon. Max. 10 deelnemers. Reserveren kan via de website.

Turfstekerstocht in De Groote Peel
Op zondag 5 november houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Kinderband Reintje en haar Voskes spelen Sinterklaasliedjes bij De Pelen
Op zaterdag 25 november is er een optreden van Kinderband Reintje & haar Voskes in de Peelboerderij van buitencentrum De Pelen. Ze spelen traditionele sinterklaasliedjes, maar ook een paar nieuwe liedje van o.a. Dirk Scheele, Jeroen Schipper en Cowboy Billie Boem. En natuurlijk kunnen de kinderen lekker meezingen en dansen! Na afloop lekker naar buiten spullen verzamelen voor een natuurschilderijtje met verlanglijstje (gratis verkrijgbaar). Dit schilderijtje kunnen de kids ‘s avonds in hun schoen doen. En dan maar hopen op iets lekkers! Er zijn twee voorstellingen; om 14.00 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage en reserveren hoeft niet. Iedereen is welkom! Het buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Dit is bij de ingang van het nationaal park De Groote Peel, een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Voor kinderen zijn er bovendien leuke ontdektochten zoals het Kabouterpad verkrijgbaar.

Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op Maandag 27 november is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop een drankje bij het buitencentrum De excursie start om 19.30 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind, inclusief een drankje na afloop. Max. 40 deelnemers. Online reserveren via de website.

Meer informatie via de website, of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Foto: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie