Skip to content

Begroting Nederweert | Ruimte om wensen te vervullen

31 oktober 2023 | 19:00
nnudoo – depositphotos.com

Met gepaste trots bood het college van B&W van de gemeente Nederweert op dinsdag 3 oktober een meerjarig sluitende begroting aan de gemeenteraad aan. In de begroting staan de plannen beschreven die het college komend jaar wil oppakken en de financiële middelen die nodig zijn om de plannen te realiseren. De raad behandelt de begroting op dinsdag 7 november 2023.

Begroting Nederweert 2024

Tegemoetkoming van € 100,- in afvalstoffenheffing
Wethouder Heldens (Financiën) is trots: “We hebben een positief begrotingssaldo en voorzien ook de komende jaren een sluitende begroting. Dat biedt ruimte om de wensen te verzilveren en onze inwoners met € 100,- tegemoet te komen in de afvalstoffenheffing.

De gemeente en de gemeenschap
Burgemeester Op de Laak: “We streven er als gemeente naar bereikbaar en toegankelijk te zijn. Raads- en collegeleden hebben daarom intensief contact met inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. Ook richten we onze dienstverlening zo in dat u fysiek aan de balie in het gemeentehuis uw zaken kunt regelen. Maar ook steeds meer online, vanuit huis. De Nederweerter gemeenschap toont kracht en eigenaarschap. Dat hopen we in 2024 weer te zien. En niet op de laatste plaats bij de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest, hier in onze mooie gemeente.

Meedoen in de samenleving
Wethouder Dieteren: ”We willen dat iedereen in Nederweert mee telt en mee kan doen. En kijken daarbij breed naar de mogelijkheden in het sociale domein. We zetten volop in op het voorkomen en zo vroeg mogelijk signaleren van problemen. Het bereiken van mensen die nog geen ondersteuning ontvangen maar wel nodig hebben, heeft extra aandacht. Daarbij werken we aan andere manieren van contact maken dan de gebruikelijke. Allemaal kunnen we het verschil maken voor een ander door signalen bespreekbaar te durven maken en te helpen. Zo investeren we in vitale gemeenschappen waar iedereen zich thuis voelt.

Investeren in economie en leefbaarheid
Wethouder Heldens: “De afgelopen jaren kozen veel ondernemers voor Nederweert als vestigingsplaats en de vraag naar bedrijfskavels houdt aan. De verwachting is dat we de komende jaren 10 tot 15 hectare extra bedrijventerrein nodig hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Voor de leefbaarheid in Nederweert werken we aan een toekomstbestendig centrum. We streven naar een goede bereikbaarheid van het winkelgebied met voldoende parkeerplaatsen en richten we het Lambertushof opnieuw in. Passend bij het klimaatadaptatieplan en de wens van de raad voor meer groen in de kernen, vergroenen we ook het Raadhuisplein”.

Wonen als topprioriteit
Wethouder Meessen: ”We erkennen de noodzaak om de woningvoorraad te vergroten en de druk op de woningmarkt te verlichten. Met de start van het projectbureau Woningbouw brengen we een versnelling aan in de realisatie van woningen. De voorgenomen uitbreiding aan de noordzijde van de kern Nederweert en de locatie Staat-Boerenbond worden met de hoogste prioriteit opgepakt. Grote opgaven liggen er ook in ons buitengebied dat volop in beweging is. Er zijn agrarische bedrijven die stoppen of een andere functie krijgen. We grijpen deze beweging aan om ons mooie buitengebied en het veelzijdige landschap te versterken.

Begrotingsbehandeling
De gemeenteraad bespreekt de begroting tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 november. De vergadering start om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de begrotingsbehandeling bij te wonen in de raadzaal of te volgen via de livestream op www.nederweert.nl of hier op Nederweert24.

Bekijk hier de Begroting Nederweert 2024.

Advertentie

5 Reacties

  1. Mijn wens is om voor het geld wat nu over is capabele ambtenaren op te leiden of aan te nemen, zodat er niet voor elke scheet een peperduur captain obvious wassen neuzenbureau ingeschakeld hoeft te worden. Dat betaalt zich vanzelf terug.

  2. Goed zo Bér, zo wil ik het verwoord zien. Arcadis de deur uit en een paar competentere ambtenaren erbij…volgens Asterix en Obelix : kostunix…

  3. Zo, zo , het is Sinter Klaas. Dus mijn wens is ? Dat er eens ambtenaren Nederweert in gingen om te zien hoe de asiel mensen zich in de buurt , straten aan passen aan de NL cultuur. Ik heb het idee dat die mensen aan hun lot worden over gelaten. Weet de woningvereniging , gemeente of er daad werkelijke mensen er nog wonen, en hoeveel personen er bij intrekken ? Ik heb het idee dat er geld wordt gepompt ( onze belasting centen) om de woning in te richten met een bedrag van € 7000 euro. Wordt er daarna nog controle uit gevoerd of de daadwerkelijke bewoners er nog wonen. Ik heb het idee dat de gemeente , her en der asielzoekers plaats , om daarna geen controle uit te oefenen. En de buurt met de overlast, troep in de tuin achter blijft. Heb je dan een klacht, is het kastje , muur. En blijf je als belastingbetaler in de kou staan. Niemand die die mensen aan durft te pakken. Dus mensen die asielzoekers begeleiden in de cultuur van Nederland.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00
2024_10_18-Overlijdensbericht-Gerrie-van-Hoof-Reijven1
Uitvaartbegeleiding van den Boom
18 oktober 2024 | 18:45

Advertentie