Skip to content

Zonnebloem Nederweert beleeft een gezellige pepernotenmiddag

Redactie
1 december 2023 | 13:00

Advertentie

In een bomvol Dansrijck hebben bijna tachtig gasten/vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Nederweert het Sinterklaasfeest gevierd met een pepernotenmiddag. Het was wel even wennen dat de Goedheiligman en zijn Pieten zelf niet aanwezig waren op het eeuwenoude sinterklaasfeest. Maar voorzitter Mart Mennen gaf hier duidelijkheid over: “Ook Sinterklaas heeft last van te weinig personeel en moest daardoor voor dit jaar keuzes maken.” Gelukkig beschikt de afdeling Nederweert over creatieve vrijwilligers en werd een passend alternatief bedacht: een pepernotenmiddag.

Zonnebloem Nederweert

Al ruim voor aanvang druppelden de eerste gasten binnen en werden met het spreekwoordelijke “daar wordt aan de deur geklopt” warm onthaald. De zaal was geheel in stijl ingericht en de gedekte tafels hadden met de sinterklaas lekkernijen veel weg van de “zoete inval”. De Nederweerter zanggroep Sante Kroam zorgde vanuit hun eigen bekende repertoire voor de muzikale omlijsting en unieke sfeerbeelden. Zangeres Toos las een toepasselijk verhaal voor uit het einde van de 20e eeuw, geschreven door huidige gast van de Zonnebloem: Door Smolenaers. Zij was jarenlang zelf actief en genoot nu zichtbaar van haar eigen werkjes.

Na een korte pauze was het de beurt aan het duo “Jan en Wim” van toneelgroep De Krottenpoffers uit Nederweert. Al zingende “kom maar binnen met je…” werd het tweetal door de aanwezigen binnengehaald. Hun welbekende act uit de 60-70 jaren was in een nieuw jasje gestoken waarvan de aanwezigen zichtbaar genoten. Plaatselijke anekdotes, gelardeerd met een vleugje ironie en veel jolijt, passeerden de revue waarbij ook bekende dorpsfiguren op de hak werden genomen. Vervolgens nam Sante Kroam het laatste gedeelte van de middag weer over. Een zanggroep die al vele jaren de geschiedenis van Nederweert bezingt en kwistig met “muzikale noten” strooide.

Tegen de klok van half 5 hadden de vrijwilligers van de Zonnebloem Nederweert hun handen vol om de kadootjes uit te delen aan de gasten. Voorzitter Mart Mennen sloot hierna een gezellige middag af. Buiten was het nog te vroeg voor “zie de maan schijnt door de bomen” maar voor de meesten blijven de magische herinneringen aan de eigen jeugdjaren toch bijzonder.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie