Skip to content

Werner Bloemers | Duidelijk

Redactie
3 december 2023 | 12:00

Advertentie

werner bloemers

Werner Bloemers

Heeft u het ook? Het decembergevoel gaat weer langzaam aan u zitten. Terwijl het in Oost-Europa flink sneeuwt en men daar heel andere zorgen heeft, zitten wij alweer in de feestmaand. Al kan ik het me goed voorstellen dat er ook mensen zijn die die maand liever aan zich voorbij laten gaan en zich willen richten op het jaar 2024, waarin zij dan hopen het geluk weer te kunnen vinden.

We zitten in de twaalfde maand van het jaar … en dat nog wel te bedenken dat de Romeinen december vroeger als de tiende maand van het jaar aanduidden. Als wij op deze manier kijken, hebben we eigenlijk nog heel wat meer feesten te gaan dan goed voor ons is. Dit is dus al niet helemaal duidelijk.

Enkele weken geleden viel er tijdens de Elfde van de Elfde in menig plaats al het een en ander te vieren. Ook in Nederweert was het Raadhuisplein propvol met verklede mensen die zich opperbest hadden geschminkt, zich volgoten met bier en lallend Ich bin ein Berliner uitriepen. Het was een geweldige happening. Dit doet Nederweert goed. Het zorgt er in elk geval voor dat het gemis aan de nodige kroegen wat meer wordt gecompenseerd. Wat dat betreft, is het een duidelijke zaak.

Elf dagen later was het ook duidelijk. De PVV haalde heel veel zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het was gewoon de deksel op de neus van de VVD, die daarna om onduidelijke redenen niet mee wilde doen in een kabinet met de PVV. De Vileine Vamp Dilan zag dit niet zitten. Kinderachtig vind ik ‘t. Maar de grote overwinnaar Wilders had zijn wijsheid op een andere manier kunnen gebruiken door zich niet te vertonen bij die bijeenkomst in Kijkduin. Een hart onder de riem steken, kun je beter op een afwachtende en duidelijke manier doen.

Maar dan gaan we weer verder met het december-gevoel. Wat kun je nog meer doen naast Sinterklaas vieren, je volschrokken met Kerst en hopen op glad ijs in de Banen te Nederweert-Eind? Juist, de Top 2000! Ik had hem vanmorgen tot mijn grote schaamte pas voor de eerste keer ingevuld. Er stonden allemaal onduidelijke artiesten en nummers in, maar ik had mijn favorieten toch bij de lurven weten te pakken. Een duidelijke keuze: 26 nummers van de Rolling Stones en 0 van de Beatles. Waarom zoveel? Omdat de bas van de Stones (en zeker de opening van Jumpin’ Jack Flash) mij zo oneindig meer aanspreekt dan het overigens prachtige geriedel van The Beatles. Meer hoef je dan ook niet te hebben om gelukkig te zijn.

Want laten we stellen: er zijn teveel coverbands. Die op hun beurt ook weer coverbands zijn van coverbands en die op hun beurt ook weer niet weten wat ze eigenlijk aan het doen zijn. Ze zijn toch allemaal gek op groupies, allemaal gek op het avontuur. Zijn er in deze tijden nog wel musici, schilders, dichters, buutteredners, die werkelijk origineel zijn en daarmee duidelijk overkomen? Ik heb er helaas geen volledige kijk en gehoor op, maar ik hoop er maar het beste van.
Als ik naar een coverbandje ga en geen muziektolk heb meegenomen, ben ik allang blij dat mijn hoortoestellen het wel doen. Zodat ik de muziek ritmisch gezien toch kan volgen. Het is dan verder gewoon een onnauwkeurige gehaktmolen wat ik meekrijg. Echter, ik hou van originaliteit. In woord en beeld, wel te verstaan. Dat voedt het welzijn tot op zekere hoogte. Want de energie om dat mee te krijgen, gaat maar even mee. Daarna wordt het alleen maar nagelbijten en houtziften.

Het leven is maar een zooitje af en toe. Alles is dan onduidelijk. Dat kunt u vast beamen. Ik wil u alvast evengoed een heel fijne feestmaand wensen. Geniet van elkaar en de rust. En bedenk gewoon iets origineels, wat positief uitvalt. Dan ben ik voor de laatste keer duidelijk vandaag.

Werner Bloemers, december 2023.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoi werner.
    Jij als muziek liefhebber luisterd naar de top 2000.
    Op radio 10 is de Top 4000 bezig.
    Ook dat is duidelijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie