Skip to content

Dames Meos naderen koploper eerste divisie tot op één punt

Redactie
4 december 2023 | 8:19

Zondag speelden de dames van Meos thuis tegen DSS uit Heemskerk. Op papier niet de moeilijkste tegenstander, maar de laatste weken had DSS tegen sterke tegenstanders net aan het kortste eind getrokken. Dus zeker niet onderschatten!

Dames Meos

Meos miste twee vaste krachten en had wat zieken deze week. Dit maakte de druk nog wat groter. Maar de dames van Meos hebben vandaag laten zien dat er een sterk collectief staat, dat voor elkaar door het vuur gaat.

In een volle sporthal gooide Alina Schreuder (ons spelertje van de week) de eerste bal zonder twijfel binnen. Hoppa! Daarna namen de grote meiden het stokje over. Vol overgave werd er verdedigd met vrijwel een foutloze dekking de eerste helft! DSS creëerde nauwelijks kansen. De ballen die door de dekking heen kwamen, waren een prooi voor onze keepster.

Aanvallend zetten de opbouwers sterk druk en creeerden kansen voor elkaar. Laury en Beau wisten deze ruimten goed te benutten. Tegelijkertijd werd er nogal wat zijwaarts uitgedeeld, wat zorgde voor 7-meters, valpartijen en tijdstraffen. De ruststand was dan ook 18-5.

Na rust zakte de concentratie wat weg maar de buit was binnen. Eva, penaltykiller scoorde vandaag zeven penalty’s. Lonneke, prima ingevallen, maakte er vandaag drie. Beau en Laury samen zestien doelpunten. Verder hebben Loes G en Imke (met natuurlijk hulp van Mijntje en Eva) ervoor gezorgd dat hun sterke linkerkant er niet aan te pas kwam. Chapeau meiden. Eindstand 32-22.

Dankzij deze overwinning staan we nog maar 1 punt achter de nummer 1. Hoe gaaf is dat?