Skip to content

Ik wil ook wel een sixpack!

7 december 2023 | 18:30

Wil jij enkel onderdeel zijn van het einddoel of ben je zo realistisch dat je alle valkuilen in kaart kan brengen en bereid bent om daar ook voor te werken? Ik schrijf erover in mijn nieuwe blog ‘Ik wil ook wel een sixpack!’

Ik wil ook wel een sixpack!

In al die jaren dat ik werkzaam ben als personal trainer merk ik dat veel mensen onderdeel willen zijn van een beeld wat ze in hun hoofd gecreëerd hebben. Lees: geen overgewicht meer, of longen als een paard, of een sixpack, of een profsporter zijn enz enz. Dit zijn natuurlijk mooie idealen. Maar wat ‘even’ vergeten of voor lief genomen wordt is de weg ernaar toe. En die is vol met obstakels.

Wil jij een uitzonderlijke prestatie neerzetten in de vorm van één van bovenstaande dan zul je hier uitzonderlijk hard voor moeten werken. Dit betekent dat je dingen moet laten die je wel heel graag doet, of graag eet. En dat je juist dingen moet doen waar je op dat moment totaal geen zin in hebt.

Als voorbeeld neem ik de weg van overgewicht naar een sixpack. Om te beginnen dien je hiervoor een hele lange periode in een negatieve energiebalans te zitten. Dit wil simpelweg zeggen dat je minder kcal. consumeert dan dat je verbruikt op een dag. Dit wil dus zeggen dat je best een snoepje of een koekje mag, of een glas alcohol, maar zo min mogelijk en bij voorkeur niet.

De periode waarop dit plaatsvind is afhankelijk van verschillende factoren, maar ga maar uit van minimaal 6 maanden tot een jaar. Maar dan zijn we er nog niet. Je zult erbij moeten gaan sporten. Verschillende keren per week. Bij voorkeur krachttraining en een vorm van cardio. Op feestjes moet je nee zeggen tegen allerlei verleidingen. En als je dit doet zal je verteld worden dat je niet zo saai moet doen, en dan het best kan voor een keer. Je zult te maken krijgen met onverwachte omstandigheden in bijvoorbeeld de privesfeer. Een relatie die uitgaat. Een familielid dat overlijdt. En daar mag je je best even rot door voelen, maar uiteindelijk ga je met zelfmedelijden die sixpack niet krijgen.

En nogmaals, dit is maar een voorbeeld. Ik had net zo goed de weg naar een ½ marathon kunnen beschrijven, terwijl je nu amper een kilometer kunt rennen. Of je eerste bokswedstrijd terwijl je nu nog geen deuk in een pakje boter slaat.

Wat voor persoon ben jij? Droom je alleen van een ideaalbeeld? Of ben je je bewust van de obstakels en ga je er keihard voor werken?

Laat mij je helpen in je doel! De stok achter de deur van een personal trainer die weet waar hij over praat en er geen doekjes om windt is goud waard.

Roeg Kuijpers

S&C coach en diëtist

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie