Skip to content

Flinke boete geëist tegen man die motoragent aan reed in Nederweert

Redactie
8 december 2023 | 17:23

Advertentie

Een 53-jarige Braziliaan wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor een aanrijding in Nederweert waarbij een motoragent gewond raakte. De motoragent werd op 31 oktober 2023,  ‘s morgens even na 8:00 uur, aangereden op de Randweg Zuid in Nederweert. De agent kwam vanaf de Staterweg de kruising op rijden. Daar kwam hij met een personenauto in botsing. De verdachte negeerde daarbij waarschijnlijk het rode stoplicht.

Flinke boete

De verdachte verklaarde bij de politie dat op zijn rijbaan het stoplicht niet op rood stond. “De man was vrijdag niet in de rechtszaal in Roermond aanwezig om zichzelf te verdedigen. Ook had hij zijn advocaat niet gemachtigd om namens hem het woord te doen. De man zou volgens de laatste gegevens van de politie inmiddels in België verblijven. De zaak werd daarom bij verstek behandeld” zo schrijft De Limburger.

Rood licht
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte een grove overtreding begaan. Uit onderzoek is voldoende bewezen dat het stoplicht op rood stond. Ook verklaren getuigen dat de automobilist niet afremde. De motoragent kon door zijn verwondingen een tijdje niet werken.

Omdat de 53-jarige man momenteel niet in Nederland verblijft, doet een taakstraf voor justitie geen recht aan het strafbare feit. Die 120 uur taakstraf werd daarom in de eis omgezet naar een boete van 3.000 euro. Daarnaast moet de man als het aan het Openbaar Ministerie ligt zijn rijbewijs zes maanden inleveren.

De uitspraak volgt over twee weken.

Advertentie

3 Reacties

  1. Raar, rijdt er iemand op dat punt je auto en jezelf aan gort ,dan is er geen rechtszaak dan mag je alles zelf uitzoeken.

  2. Helaas, u bent geen politiefunctionaris die beedigd is en die motoragent kan dus alles verklaren wat in zijn voordeel is. De zeldzame keren dat ik achter een politieauto rij, verbaas ik mij altijd hoe slecht ze zelf zich aan de verkeersregels houden (geen knipperlicht, vlak achter je rijden, lichten kapot, op het laatste moment vlak voor je van baan wisselen). Ze hebben ook zo’n mooie ”verlaat de gevangenis zonder te betalen kaart”, n.l. ”we hadden haast en moesten ergens naar toe”. Tot je ze bij de volgende verkeerslichten weer tegenkomt en ze je als een aap op een roestig horloge aankijken. Ik ben er niet bij geweest maar ik geef de Braziliaan het voordeel van de twijfel gezien het rijgedrag van sommige agenten.

    Aangifte voor de verzekering graag digitaal want wij hebben geen tijd voor u als het plebs.

  3. @Toos
    Aan je reactie te lezen, zit jou toch iets dwars.
    Wat heeft een rechtzaak en alles zelf uitzoeken te maken met dat ‘punt’ ?
    Voor een Rechtzaak aan te spannen tbt een ongeluk heb je een letsel advocaat nodig.
    En ja dat moet je zelf uit zoeken.
    Met janken bereik je niks.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie