Skip to content

Jan van der Croon 2024 voor Lennart Stultiens

Redactie
8 december 2023 | 10:00

Advertentie

De jubilerende Lambieck Knoup heeft op de Dag van de Vrijwilliger bekend gemaakt wie de Jan van der Croon-eremedaille in 2024 in ontvangst mag nemen. Niet eerder in de Knoup-geschiedenis kwam het voor dat zowel vader in 2019 als zoon in 2024 deze eer te beurt viel. Jan van der Croondrager 2024 is Lennart Stultiens, een man die zich op verschillende terreinen verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter samenleving.

Lennart Stultiens krijgt Jan van der Croon

Zo was hij van 2010 tot 2014 bestuursvoorzitter van Stichting Volley Promotion Weert / Imato VC Weert. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk voor ondernemers. In 2013 was hij medeoprichter van Jonge Ondernemers Weert, waar hij tot 2016 ook bestuurslid was. In 2015 heeft hij Stichting de Verbinderij opgericht, waar Perron C ook is ontstaan. Deze stichting ondersteunt startende ondernemers onder meer in betaalbare en inspirerende huisvesting. Carnavalsvierders kennen hem als Rogstaekersprins 2014, die vanaf 2017 de voorzittershamer van de Oud-Rogstaekers-Prinsenclub in handen heeft. Daarnaast heeft hij zich van 2017 tot 2022 ingezet binnen de Weerter politiek voor de VVD.

Vanaf 2014 is hij in verschillende rollen, waaronder bestuurslid en voorzitter, actief betrokken bij de Ronde Tafel 146. Naast grote Tafel-projecten, was hij een kartrekker van het Beer, Food & Friends Festival voor het goede doel (2017) en heeft hij ook in de coronaperiode eten rondgebracht voor senioren (2022). Vanaf 2021 is hij één van de initiatiefnemers van de Stichting Weert Doneert, die benefiet activiteiten organiseert waarbij onder andere de Weerter horecaondernemers en carnavalsverenigingen tijdens de coronaperiode een hart onder de riem werd gestoken.

En dan heeft hij zich nog als kartrekker, organisator of initiatiefnemer verdienstelijk gemaakt in:

  • Het 75-jarig jubileum van L.T.C. De Ray-Prickers
  • Het project ‘Wages Kieëke’ in samenwerking met de Heldj op Zök (2020) toen de carnavalsoptocht niet door kon gaan.
  • Het project ‘Raadsleden helpen de horeca een handje’ (2022)

Hij was tijdens de coronaperiode contactpersoon voor een app-groep van vrijwilligers die voor het St. Jans Gasthuis opgetrommeld konden worden als er snel iets moest worden geregeld, zoals het opbouwen van de triagetent en het aanbrengen van faciliteiten zodat het personeel kon overnachten. Tot slot is hij betrokken geweest bij ‘GO ! Battle’ van de Gilde Opleidingen waarbij hij afstudeerprojecten voor goede doelen heeft begeleid.

Al met al alle reden om Lennart te huldigen als Jan van der Croon 2024. De uitreiking van deze ere-medaille zal tijdens het Lambieckmatinee op zondag 3 maart in de Soos gaan plaatsvinden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie